Reisverhaal Bart & Lieke: op avontuur in Frankrijk met T2

Reisverhaal Bart & Lieke: op avontuur in Frankrijk met T2

Wat een gaaf gevoel hebben wij overgehouden na het huren van de Volkswagen camper Scover.

Na drukke werkweken was het dan eindelijk zover, wij konden de camper ophalen voor een week vakantie! Wij wilden namelijk liever wat luxer kamperen. Dit was goed gelukt; alles was aanwezig! We sliepen boven in de camper en er was genoeg ruimte onderin de camper om te staan, te relaxen op de bank en te koken op ons fornuis. Hoe klein, groot kan worden…

Het was heerlijk wakker worden in Scover. De koffie was snel gezet en met de wonderpan konden we broodjes bakken. De camper voelde al snel als ons eigen huisje en waren we echt op avontuur in Frankrijk, dit maakte het een goede combinatie voor een jong avontuurlijk stel. Het grote voordeel vonden wij dat je zelf onderweg bepaald waar je naar toe wilt en kan overnachten, waardoor ook onze reistijd hoorde bij de vakantie; je ziet namelijk meerdere steden in één dag. Het beste volg je de binnendoor wegen, dan geniet je meer van de omgeving en kan de snelheid van de bus beter mee met het verkeer (en betaal je geen tol!). Als jullie ook naar Frankrijk gaan, ga dan wel op tijd tanken! In Frankrijk zie je veel de benzinesoort e10, die niet in de bus mag. Ga op zoek naar euro 95 of euro 98 benzine.

Op de bovenstaande foto is de charme plek in de wijnregio de Drôme (Frankrijk) te zien. Wij hebben twee/drie dagen gereden om in deze regio te komen. Hier hebben wij onder andere heerlijk genoten en wijn gedronken. Als tip voor anderen die met de camper op vakantie willen gaan: neem zeker je fiets mee op de fietsendrager, want dan kan je vanaf je camperplek nog beter de omgeving verkennen.

Met de camper een Roadtrip naar Frankrijk. Met de VW bus op een foto met de kerk op het plein.

Het contact met Marcel en Sharony verliep ook goed, een echte aanrader! Een leuke bijkomstigheid was de grote aantrekkingskracht op de bus van mensen om ons heen. Onderweg zwaaide iedereen naar ons. We leken wel beroemd.

Bart & Lieke

De Familie van Alphen ging met een VW busje naar Frankrijk met een baby, ging dat goed? je leest het hier.