Reisverhaal: Cindy & Dirk

Minitrip door 4 Nederlandse Provincies (10 tot 13 nov. 2017) Op vrijdag 10 november werd ik door mijn vrouw verrast voor mijn 50ste verjaardag op een miniroadtrip met een oldtimer camper Volkswagen T2. We trokken hiervoor vanuit onze thuis in Haacht (Vlaams Brabant, België) naar het Nederlandse Asperen. Daar wachtte ons een knalgroene VW T2 Westfalia Camper met de naam Scover. We werden hartelijk ontvangen door Marcel, en meteen getrakteerd op een kop koffie.

Reisverhaal: Cindy & Dirk

Na een vlotte babbel en het regelen van enige formaliteiten gingen we een testrit maken samen met Marcel, om het busje even wat te leren kennen. Rondtoeren met een busje van inmiddels 38 jaar oud, is nu even iets helemaal anders dan onze hedendaagse hypermoderne wagens met alle mogelijke snufjes erop en eraan.
De kennismaking met Scover verliep erg vlot en we waren na een kort ritje helemaal klaar om aan onze minitrip te beginnen.
Even nog onze spulletjes inladen en weg waren we, onder musical begeleiding van onze retro radio met super veel liedjes uit vervlogen tijden.

We hadden een kleine planning gemaakt met telkens een dagelijkse overnachtingsplek. Het leek ons fijn om te kiezen voor overnachtingen op boerencampings, omdat deze kleinschalig zijn en meestal bijzonder schattig gelegen.

We reden in de late namiddag tot onze eerste stopplaats van Gelderland, de provincie Zuid-Holland binnen en hielde halt bij Campingplaats Boerenbuitenterras in Giessenburg (Fam. De Groot)
Al meteen werden we hier ook hartelijk ontvangen en kregen we een mooi plaatsje voor Scover.
We kregen een goed adresje mee van een lekker restaurantje in het Centrum van Giessenburg.
Hierna reden we terug naar ons plekje bij de boer en waren we snel geïnstalleerd. Daar de koude al in het land was, waren we lekker snel opgewarmd met de elektrische kacheltjes.

De volgende ochtend werden we uitgeslapen wakker, met rondom ons een prachtig landschap.
Even opfrissen en ontbijten en we waren weer op weg voor een leuke rit door Zuid Holland in de richting van Spijkenisse en daarna de Hellevoetsluis in Zeeland.
Onderweg kregen we heel wat aandacht met onze leuke camper. Veel mensen wuiven, toeteren of maken zelfs foto’s.
We reden met de nodige tussenstops via Ouddorp op Zierikzee, langs mooie wegen de Nederlandse kust af.
Verder staken we de enorme bruggen langs de kust over van eiland tot eiland om dan uit te komen nabij Colijnsplaat.

Hier vonden we onze tweede tussenstop om te overnachten in Kats, Mini Camping Weizicht.
We kregen ook hier weer een hartelijke ontvangst en de raad om voor het avondeten even het plaatsje Colijnsplaat op te zoeken. Ook hier hebben we lekker gegeten.
Alles ging opnieuw voortreffelijk met onze Scover, al moet je natuurlijk wel rekening houden, dat je met een oldtimer onderweg bent en je voorzorgen nemen in het verkeer. Rijden bij duisternis is niet zo makkelijk, daar de koplampen van ons busje niet dezelfde lichtsterkte gaven, dan we gewoon waren van onze huidige voertuigen.
Maar zeker niet geklaagd, we hadden ons opnieuw in een mum van tijd geïnstalleerd en maakten er weer een knus avondje van in onze leuke camper.

Op zondagmorgen was het weer lekker ontwaken, al werden we al vlug geconfronteerd met de regen. Spijtig genoeg konden we hier geen verandering in brengen, maar niet getreurd, we vingen onze trektocht opnieuw aan, na een lekker ontbijt met koffie gemaakt op de oude wijze, zoals dat hoort in onze vintage camper.

We reden via Yerseke en Krabbendijke gezwind verder met Scover tussen land en zee.
Rond de middag hielden we halt ter hoogte van de Oesterdam, waar we een lekkere lunch nuttigden.
Intussen was het een beetje opgeklaard en zetten we onze tocht verder langs kleine wegen door heel wat schattige dorpjes (Scover houdt namelijk niet zo van autowegen en daar zie je ook niet erg veel).

In de late namiddag kwamen we aan op onze derde stopplaats in Loon op Zand, nabij de Efteling.
Hier hadden we een plaatsje voorzien op boerencamping De Kommer, gelegen bij een paardenboer.
Ook hier waren we zeer welkome gasten en konden we na een lekker avondmaal ons warme nestje weer maken in ons groene minibusje.
’s Morgens een lekkere douche en een heerlijk ontbijtje met gekregen eitjes van de bezochte boeren en ons verhaal kon niet meer stuk.

We reden van Noord Brabant opnieuw naar Gelderland via een mooie tocht langs de Waal
Na nog enige haltes kwamen we terug aan op onze vertrekplaats Asperen.
Met wat weemoed namen we afscheid van Scover, maar we houden hem zeker in gedachten.
We kunnen hier maar één ding op zeggen: gewoon DOEN!!

Groeten,

Cindy & Dirk