Reisverhaal: Een weekendje Lowlands met camper Joy

Afgelopen zomer zijn wij met camper Joy een weekend op pad geweest naar Lowlands. We zijn al jaren vaste Lowlands-gangers maar dit was de eerste keer dat we onze plek op een van de campings inwisselden voor een plekje op de camper-camping. Iets wat we overigens voortaan elk jaar gaan doen!

Reisverhaal: Een weekendje Lowlands met camper Joy

Vrijdagochtend vroeg pikten we de camper op in Asperen. Na een kleine cursus ‘hoe-werkt-een-camper’ van Marcel waren we weer op weg. Als je nooit in een camper hebt gereden zijn de eerste paar minuten een beetje onwennig, maar je hebt de smaak al snel te pakken. En omdat Joy niet harder mag (en kan) dan 100km per uur heb je ook voldoende tijd om van de ervaring te genieten. Met 3FM aan op de speakers om alvast in de stemming te komen was dat bepaald geen straf.

De eerste stop op weg terug naar Biddinghuizen was Utrecht waar we 2 goede vrienden hebben opgepikt met de camper. Aangezien er 2 extra stoelen in zitten ging dat prima. Boodschappen, tentje e.d. inladen en binnen 5 minuten zaten we weer op de snelweg op weg naar Biddinghuizen. Eenmaal aangekomen bij het Lowlands terrein moesten we even wachten omdat er een redelijke file was ontstaan voor de camper camping. Maar daar kwam ook gelijk het eerste voordeel van Joy goed van pas; de koelkast. Om van de nood een deugd te maken hebben we de klapstoelen naast de camper gezet en konden de eerste koude biertjes opengetrokken worden in het zonnetje.

Na een half uur mochten we het terrein op en kregen we een plekje tussen 2 grote campers in. Technisch gezien kun je met z’n 4-en in Joy slapen, maar dat is wellicht wat knus. Dus terwijl onze vrienden bezig waren om hun tent op te zetten bouwden wij de camper om tot slaapplek. Dat gaat eigenlijk redelijk eenvoudig; bank uittrekken, dekens erop en je bent klaar. Wel moet je ’s ochtends het bed weer inklappen om gebruik te maken van de keuken, maar dat kost weinig moeite en draagt ook wel weer bij aan de charme.

Het grote voordeel van Joy is dat we 3 nachten echt heerlijk hebben geslapen om vervolgens ’s ochtends (na het ombouwen van je bed) een heerlijk ontbijtje te maken met verse producten uit je koelkast. Omdat er ook 2 gaspitten in zitten zijn een verse kop koffie en een gebakken eitje erbij ook geen probleem. Let wel op dat je de camper aansluit op een elektriciteit punt anders trekt de koelkast de accu leeg en rijd je niet meer weg na het weekend. Ook de temperatuur in de camper was prima. Er zijn in eerdere jaren nachten geweest dat we klappertandend in onze tent lagen op Lowlands vanwege de kou. Maar daar heb je met Joy geen last van. Overigens stonden onze vrienden heerlijk beschut tussen de campers in hun tentje, dus die hadden geluk. Tot slot is het ook echt fijn dat je tussendoor ook even lekker terug kunt naar je camper om een beetje te chillen en daar een (nog steeds) lekker koud zelf meegebracht biertje (of G&T) te drinken.

Al met al was ons bezoek aan Lowlands dit jaar een nog groter feestje dankzij Joy en rijden we volgend jaar weer gezellig samen naar Biddinghuizen.

Groetjes,

Marcel & Andrea