Reisverhaal Fam. Weiss

Reisverhaal Fam. Weiss

Met jonge kinderen een camper huren!?

Eindelijk was het zover. Ons avontuur met de camper (Scover) en onze 2 zonen (6 &1) kon beginnen. Het plan was om naar Denemarken te rijden en voor het eerst onze zomervakantie hier door te brengen. Na een eerste natte en koude nacht op een camping in Nederland, keken we nog eens even goed naar de weersvoorspelling voor Denemarken. Het zou de aankomende 2 weken niet warmer worden dan 20 graden en heel veel regenen. Niet echt het weer waar we zin in hadden. Plannen werden kordaat gewijzigd. We reden dezelfde dag naar ons vertrouwde vakantieland, Frankrijk, daar waar het wel lekker weer zou worden.

CAMPER VOET VOLKSWAGEN T2

KINDEREN IN VOLKSWAGEN

Toch duurde het nog 4 dagen voordat we uit de regen kwamen. Het leek wel of de donkere regenwolken met ons mee op reis waren gegaan. Maar, O, wat waren we blij dat we niet een tent hoefde op te zetten in de regen of nog erger een natte tent in te pakken in de regen de volgende morgen!! Heerlijk, je zet de bus neer op een plek, even wat dingen uitvouwen en uitklappen en voila, we konden lekker binnen zitten en aan tafel eten met z’n 4-tjes en daarna lekker gaan slapen. Geweldig!

VW CAMPER ROAD

Eindelijk op plaats van bestemming ging de zon schijnen en daar hebben we een tijdje gestaan om te genieten van het lekkere weer en van hieruit kleine tripjes met de camper in de omgeving te maken.

VOLKSWAGEN

Op de 1e dag terug naar huis hadden we met onze slaperige hoofden het voor ons zo vertrouwde diesel getankt ipv benzine die geschikt is voor de camper. Eigenlijk voordat we de bus hadden gestart, begon het al te dagen dat we verkeerd getankt hadden. Even paniek. Wat nu? In plaats van de ANWB bellen, vroegen we bij de plaatselijke supermarkt waar we stonden, of er een garage in de buurt was. Nog geen 15 min. later kwam er al een takelwagen om de camper mee te nemen naar de garage een paar minuten verderop in het dorp. Voor onze oudste zoon was het 1 groot avontuur, we mochten namelijk meerijden in de grote vrachtauto. Wat is het toch leuk om zulke dingen door de ogen van een kind te beleven. De garage was tot ons geluk super mild met de rekening, ze hadden de rit met de takelwagen niet doorberekend. Wij denken nog steeds dat de leuke en aandoenlijke volkswagen bus hier zeker aan bij heeft gedragen.

We hebben zoveel leuke reacties gekregen onderweg van mensen. Op de snelweg met toeters en duimen omhoog tot op de campings dat mensen even een praatje komen maken en de camper even komen bekijken. Kortom, het was een geslaagde vakantie die we niet snel zullen vergeten.

DSC_2808

Het contact met Camper Voet is altijd heel prettig geweest. Zelfs na de mededeling over de verkeerde benzine bleef Camper Voet heel relaxed en vriendelijk. Camper Voet doet zijn uiterste best om te zorgen dat je een geslaagde en prettige trip/ vakantie hebt. Over alles is nagedacht, de zorg en aandacht in hun werk komt in alles terug. Wij hebben bijv. ook erg genoten van de spelletjes (ook voor kinderen) die in de camper aanwezig waren.

Fam. Weiss

©