Reisverhaal familie van Alpen

  • 25 september 2017
  • 7 min leestijd
Reisverhaal familie van Alpen

Ik kreeg de vraag van manlief, wat denk je er van om op vakantie te gaan met een VW camper bus?

Voor iemand die nog nooit gekampeerd heeft, is dit wel een dingetje, zeker nu met een zoon van 5 maanden oud. (Luuk)

Kun je kamperen met een baby? Dat lees je in dit reisverhaal!

Eerder dit jaar zijn we bij Camper Voet gaan kijken bij Iness, nadat zij gecheckt en door mij was goedgekeurd konden de voorbereidingen gaan beginnen.

De plannen waren om naar Zuid-Engeland (Cornwall om precies te zijn) te gaan. Echter, hebben we een week voor vertrek wat aanpassingen gedaan. Engeland werd Frankrijk, omdat het weer daar beter was.

Iness moest helaas in de garage blijven, dat mocht de pret niet drukken. We kregen een “Nieuwe” vakantie vriend en gingen op stap met reservebus Lex. Dit is een echte klassieke volkswagen t2 camper.

 Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus,–  Lex is ook een plaatje –

Op het gemak richting het zuiden van Frankrijk met Lex. Onderweg kwamen we er achter dat we veel bekijk hadden, we kwamen veel zwaaiende mensen tegen.

Ook kwamen we tot de ontdekking dat dat er handgebaar is tussen VW rijders. (Zie hier: het shaka/hangloose sign)

Op de camping liepen de mensen nog eens voorbij om Lex goed te bekijken of zelfs even om een praatje te maken.

We rijden het mooie weer tegemoet, via de Gorges de L’Ardeche waar je een mooie route hebt met een prachtige landbrug boven de Ardeche. Als hier door rijd heb je meerdere uitzichtpunten om de kloof langs de rivier goed te bekijken.

Met een aantal tussenstops op verschillende campings zijn we de Gorge du Verdon door gereden. Wat voor Lex een zware klim de berg op was. Maar we werden beloond met een geweldig uitzicht, een echte aanrader!

Na genoten te hebben aan de mooie blauwe rivier gaan we weer langzaam terug richting Nederland.

Ik als echte kampeerder voor dummies (al zeg ik het zelf) ben deze 2 weken goed doorgekomen. De zorgen die ik vooraf had om te kamperen met een baby, waren niet nodig geweest.

Wanneer Luuk toe was aan zijn fles of slaapje zochten we een plekje zodat Luuk en Lex konden rusten. Dit was vaak rond lunch tijd, zodat we in de bus een heerlijke lunch konden maken. Met deze manier van reizen heb je alles bij de hand en ben je heel flexibel als je tussen door moet of wil stoppen. Wel moet je met een baby heel veel spullen meenemen. Wat de eerste paar dagen erg onhandig was, wanneer je snel iets nodig hebt (lees een huilende baby) kun je het niet vinden of ligt het helemaal onderop. Maar na een paar dagen werden we steeds handiger met het in en uit pakken van onze spullen. De luifel was zo opgezet en het genieten kon beginnen.

Nu hebben we er een handje van dat we tijdens de vakantie zoveel mogelijk van de omgeving / land willen zien, dat gaat minder makkelijk met een baby doordat hij het ritme bepaald.

We zijn tot de conclusie gekomen, dat het heel gemakkelijk kan kamperen met een baby.

Van de kofferbak maakten we een speelparadijs voor Luuk of we spanden een touw tussen de tent stokken waar de speeltjes aan konden en Luuk was zeer tevreden.

Bekijk hieronder de foto’s:

Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus,Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus,

Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, uitzicht Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, wow Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, stickers op camper Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, reservebus

Dit was onze route:

Vakantie, Frankrijk, Retro, Camper, kamperen, gezellig, familie, t2 bus, route

We gaan zeker nog een kamperen, sterker nog we zijn al aan het bedenken waar de reis volgens jaar heen gaat.

Voor de reizigers onder ons die met Lex op stap gaan, we wensen jullie een fijne tijd toe!

Liefs, de Familie van Alphen!