Reisverhaal: Familie der Kinderen

  • 21 augustus 2017
  • 3 min leestijd
Reisverhaal: Familie der Kinderen

De familie der Kinderen op vakantie met Scover.

 

 

Een volkswagenbusje met daarin een keukentje en gordijntjes. Dat is wat Sien als klein meisje al wilde hebben. Inmiddels is ze bijna 12 en vond ze het ook prima als we een week met zo’n busje op pad zouden gaan.

De wintermaanden gebruiken we vaak om te zoeken naar leuke plekjes om te overnachten in ons mooie Nederland. We hebben al geslapen in een vogelhuis, een houten iglo, meerdere pipowagens en een safaritent op het water. We zijn zelfs terug in de tijd gegaan, zonder elektriciteit en warm water bij de boer op het erf. De kinderen mochten zelf koffiebonen malen en manlief hakte hout voor het vuur waarop we de stroopwafels warm maakten.

Vakantie is beleving en wij vinden het leuk om dit op gekke plekken te doen. Met veel natuur, het liefst met water zodat er gevist en gezwommen kan worden en met zo weinig mogelijk mensen. Op vaste tijden je handdoek neer moeten leggen omdat je anders je plekje bij het overvolle zwembad kwijt bent is duidelijk niets voor ons.

Met Scover het land door rijden was dan ook een groot succes. Het liefst met het raampje open want dan hoor je het heerlijke geluid van de motor en dan hoor je het wapperen van de wind. Het leek zelfs of we het zoute water van de Noordzee konden proeven..

Met het busje op de boot naar Texel, met het busje logeren bij de bloembollenboer. Alles kan met dit vervoermiddel want je hebt alle vrijheid. Wat is het toch fijn dat Marcel zoveel tijd stopt in het opknappen van deze campers, zodat er nog heel veel mensen vakantie mogen vieren zoals ze dat zelf willen. In Nederland of in Spanje, bij de boer of op de playa.

Bekijk hier een filmpje:

Liefs,

Familie der Kinderen