Reisverhaal Jochem en Renske: toeren door Duitsland

Lees ons reisverhaal over onze ROADTRIP in de Volkswagen t2 bus Scover, waarmee wij door Duitsland hebben getoerd.

Reisverhaal Jochem en Renske: toeren door Duitsland

Daar staat hij dan, Scover. Ik glimlach van oor tot oor. Het groene Volkswagen busje dat de komende 2 weken ons huis zal zijn. We richten hem in met onze eigen spullen. Een nieuw avontuur kan beginnen!  Omdat we om 5 uur in de middag met Scover gaan rijden, besluiten we een camping in de buurt te zoeken. Het wordt natuurkampeerterrein Wega in de bossen van Weert. Een rustige camping midden in de natuur. We zoeken een mooi plekje, sluiten het stroom aan en klappen het dak omhoog zodat we bovenin de camper kunnen slapen. Onze eerste ochtend beginnen we met verse koffie en warme broodjes uit de wonderpan. Wat een uitkomst! Met deze pan kan je broodjes bakken op het fornuis. Je doet de broodjes in de pan met daaronder een stukje bakpapier. Vervolgens zet je de pan met deksel op een laag vuurtje op het fornuis en binnen 10 min heb je versgebakken broodjes! Heerlijk om de dag zo te beginnen.

Als La Chouffe liefhebbers rijden we vanaf de camping in Weert richting de Ardenne, waar ons in de brouwerij het geheim van de brouwer wordt verteld. Ontdekt en gebrouwen door kaboutertjes.. en als we goed kijken dan zien we ze misschien lopen. In het bos om de brouwerij heen of anders in het café achter de bar… Een mooi verhaal en een aanrader om eens heen te gaan. De brouwerij ligt midden in de Ardennen, een mooi punt om onze roadtrip te vervolgen richting Trier en de Moezel in Duitsland. Trier is een kleurrijke stad om doorheen te slenteren. We parkeren de camper en ontdekken Trier te voet. We drinken cappuccino op het terras en eten braadwurst en kuchen (wat een heerlijke taarten allemaal in Duitsland!). Verder bewonderen we het Keurvorstelijk paleis en struinen over de markt op het grote plein. We verlaten de stad en rijden verder langs de moezel. Over smalle kronkelweggetjes door de heuvels van een prachtig Duits landschap. We passeren gekleurde huisjes, velden met wijnstruiken en kleine dorpjes aan het water, Wintrich, Mulheim, Urzig, Kinheim en verder langs de moezel omhoog richting Koblenz.

Rond 5 uur gaan we op zoek naar een camping in de buurt. We vinden een mooie camping aan de moezel en onder de heuvels, met wijnstruiken. Het dak gaat omhoog, stroom wordt aangesloten, luifel wordt uitgeklapt en de stoeltjes gaan naar buiten. Klaar om te koken! We hebben een recept uitgezocht uit het boek ‘Koken op wielen’. Quesadilla’s met kip en gesmolten kaas. Aan tafel! In de ochtend worden we gewekt door het zonnetje. Heerlijk! Vandaag rijden we verder langs de moezel richting Cochem en Burg Eltz.

Na een flink stuk kuchen en een braadworst in Cochem rijden we naar Burg Eltz. Wauw, wat is dat mooi! Zomaar duikt er tussen de heuvels een kasteel op. Verscholen tussen de bossen op een heuvel. Je kunt er naartoe wandelen. (kost je wel zo’n 1,5 uur) Het is ook mogelijk om naar de P+R te rijden. Hier kun je je auto parkeren en vervolgens verder lopen. (20 min) Een aanrader!

Er komt mooi weer aan (lees 31 graden!) dus we zoeken via de Camping app een camping met een zwembad waar we 2 nachtjes kunnen blijven. We vinden er 1 tussen de Moezel en de Rijn met een natuurwater zwembad. We zijn benieuwd en rijden die kant uit. De navigatie wijst ons een weggetje in die we beter niet hadden kunnen nemen. (en ik had niet goed op de borden gekeken ahum) Het busje komt vast te zitten in de zachte grond en we komen er niet meer uit….wat nu. Gelukkig bevinden we ons al aan de achterzijde van de camping en vind ik een hek waar ik overheen klim. Een behulpzame man belt de receptie en binnen een paar minuten staat er een flinke jeep met sleepkabels voor ons klaar. We kunnen weer verder! We zoeken een rustig plekje en genieten 2 dagen van een zonovergoten Duitsland.

De moezel laten we achter ons en rijden omhoog langs de Rijn naar Koblenz en Keulen. Maar voordat we onze reis voortzetten maken we een tussenstop bij De Geierlay. De langste hangbrug van Duitsland. De brug is 360 meter lang en verbindt de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Je moet geen hoogtevrees hebben, want de brug hangt 100 meter boven het dal van het riviertje de Mörsdorfer Bach.

Van Mörsdorf rijden we door richting Koblenz. Net boven Koblenz zoeken we een camping. Het is gaan regenen (lees hagel, storm, wind maar wel 25 graden..) We kijken films en spelen kaart spelletjes in de camper. Gezellig hoor zo met de regen buiten. Wanneer we gaan slapen zetten we het kacheltje aan, het kan flink koud worden wanneer het tentdoek van het uitklap dak nat is.

De volgende ochtend rijden we richting Nederland, om vervolgens via Noord Belgie naar huis te rijden.

Tips!

Mocht je plannen hebben om een roadtrip te gaan maken met Scover (AANRADER!), denk dan zeker aan Duitsland. De natuur is mooi en er zijn genoeg campings om te overnachten. In het voorseizoen betaal je maar 20 euro per nacht voor een camperplek + 2 personen + stroom. Verder maakten we tijdens onze roadtrip gebruik van de Camping App. Heel erg handig en je hebt er geen internet voor nodig. Download thuis alvast de kaarten van de landen die je gaat bezoeken.

Scover en Camper Voet

Wat een mooie bus! Helemaal origineel en opgeknapt. Alles wat je nodig hebt vind je in de camper. Inclusief de wonderpan voor warme broodjes. We hebben de luifel regelmatig gebruikt. Tegen de regen en tegen de zon. Ideaal. Verder is het even wennen om met Scover te rijden maar dit heb je gelukkig snel onder de knie. Het contact met Camper Voet zelf verliep erg goed. Een enthousiast jong stel die je een fantastische vakantie met Scover gunnen. Zo is het mogelijk een polaroidcamera van Camper Voet mee te nemen om alles op een retro manier vast te leggen.
We hebben een top vakantie gehad met Scover en we raden het iedereen aan om met Scover op pad te gaan!

Bekijk in het onderstaande filmpje ook hun belevenissen:

Jochem en Renske

Op de blog ‘Renske ontdekt de wereld’ zijn meer foto’s te vinden van hun avontuur in Duitsland met Scover, maar ook andere reizen.