Reisverhaal Leon & Eveline – Urlaub in Deutschland

Reisverhaal Leon & Eveline – Urlaub in Deutschland

 

“Op vakantie naar Duitsland?!?” De meeste reacties van vrienden waren niet direct enthousiast toen we de bestemming van onze vakantie mededeelden. Toen we vervolgens vertelden op wélke manier we naar Duitsland gingen, steeg het enthousiasme ineens pijlsnel. Met een oude, groene Volkswagenbus, een T2 genaamd Scover. “Tof!” En ‘tof’ was het zeker.

Vanuit Asperen reden we – in het begin nog ietwat onwennig door de hoge zit en de instructies van Marcel herhalend in ons hoofd –  richting de familie in Zuid-Limburg. Vanuit daar reden we een dag later de grens over naar Duitsland, naar de eerste stop bij het meer van Maria Laach. Van de straten in Asperen, op de snelweg, de parkeerplaatsen onderweg tot op de camping waar we gingen vragen om een vrij plekje, overal kregen we positieve reacties op die mooie, groene VW-bus. In de vorm van duimpjes omhoog, geamuseerde blikken, knipperde autolichten en verbaasde vragen over hoe we het in godsnaam voor elkaar hadden gekregen deze Scover zo mooi te krijgen. Ook al hadden we hem maar voor een weekje gehuurd – wat we op de laatste vraag schoorvoetend en met moeite moesten toegeven – we glimden van trots dankzij ons tijdelijke rijdende huisje.

Van Maria Laach vervolgden we onze reis naar Koblenz en vervolgens naar Cochem aan de Moesel. We zorgden er steeds voor dat we de Volkswagen pal aan het water konden parkeren, zodat we ieder moment van de dag lekker naar het water konden kijken. Ook meteen ’s ochtends als we vanuit ons ‘tentje’ onder het hefdak onze ogen openden. Vervolgens klommen we naar beneden om een eitje te bakken in het gezellige seventies-keukentje. ‘Gemütlicher’ kun je het eigenlijk niet krijgen.

Vanuit Trier en Heimbach in de Eifel begonnen we aan de weg terug naar huis. Maar niet zonder voornemens om deze Volkswagen nóg een keer te huren, en dan voor langer dan één week zodat we misschien wel tot Italië of Portugal kunnen komen. Want hoe mooi zou het zijn als we de Scover dan aan het strand kunnen parkeren en na het ochtend-eitje de surfplank te pakken en het strand op te rennen? Wij weten het antwoord al.

Leon & Eveline