Reisverhaal Martin Boers en Ria Jorna

  • 25 mei 2017
  • 4 min leestijd
Reisverhaal Martin Boers en Ria Jorna

Op zondag 7 mei 2017 zijn we op weg van Sneek naar Asperen om de camper die we gehuurd hebben bij Campervoet. Even na half 7 komen we aan in Asperen en maken we kennis met Marcel, die aan het werk is geweest om een nieuw deurpaneel in een andere camper te maken. We worden hartelijk ontvangen en onder het genot van een kop koffie praten we en vullen we de papieren in. Het is zover Bertie wordt uit de garage gereden. We krijgen uitleg hoe alles werkt en waar alles ligt in de camper. We maken een rondje door het dorp om aan de auto te wennen.  Na afscheid genomen te hebben van Marcel onderweg naar onze eerste stop Maasbommel bij Eeterij De Pont. Als we aankomen, drinken we er nog een bak koffie voordat ze gaan sluiten. Het hefdak omhoog en klaar om te gaan slapen. De nacht is koud ener staat veel wind.

 

We worden die ochtend wakker met vogelgezang, maar al kort erop wordt het druk omdat mensen met de pont gaan. We praten nog even met de eigenaar van de Eeterij De Pont, hij vertelde dat hij vroeger op een dergelijk bus had gereden en goede herinneringen aan heeft overgehouden.

 

We vertrekken en onderweg worden de duimpjes omhoog gehouden als we passeren met Bertie. We rijden door Brabant richting Limburg. Onderweg is het fris in de auto, we stoppen bij een truckerscafe hier genieten we van een bak warme koffie en een kom soep. Via België waar we ff tanken rijden we Limburg weer binnen onderweg naar Valkenburg krijgen we vele positieve reacties over de camper en de zon breekt ook heerlijk door. In Valkenburg staan we bij Den Driesch, alle dagen hebben we zonnig weer. Hier komen we met leuke camper eigenaren in gesprek over  campers over de voor en nadelen van een grote en een kleine camper we horen alleen maar leuke reacties.

Na 2 dagen rijden we eerst richting Vaals. Met een rustig tempo over Limburgse wegen bereiken we Vaals. Prachtig zonnig weer is het en de mensen onderweg steken continu de duimpkes omhoog en seinen met groot licht als we langsrijden. Via Duitsland waar we langs een rustig landweggetje lunchen toeteren passerende automobilisten en wuifen rustig rijden we via Roermond naar Grubbenvorst.

Het was maar goed dat we ook de porti pot gehuurd hadden want hier bleek geen  sanitaire voorzieningen aanwezig te zijn foutje niet gelezen ?. De eigenaresse kwam kennismaken met ons en vertelde toen we aankwamen rijden dat haar zoontje riep mama mama, wat een mooie camper die bij ons het erf opdraait. Heerlijk geslapen en wakker worden door kwetterende vogels. Ontbijten buiten en in de tussentijd zie je konijnen en reeën rondhuppelen en wandelen.

Rustig genieten rijden we op weg naar onze laatste overnachtingsplek Tiel “tussen de dijken”. Wat een leuke plek en een geweldig ontvangst van de eigenaar en eigenaresse. Hij vertelde dat hij ons had zien rijden op de Waalkade en tegen zijn vrouw zei, wat een prachtige camper is dat. Toen hij het erf opdraaide vond hij het geweldig dat wij bij hem stonden. ’s Avonds wordt ik gebeld door Marcel, morgenvroeg kan hij ons niet ontvangen ivm een bruiloft, dat was hij vergeten te vertellen. Ook vroeg hij hoe alles gegaan was, we kunnen alleen maar antwoorden: “het is geweldig”.

De laatste ochtend was het nattig buiten en moesten we binnen ontbijten, alle andere dagen heerlijk buiten ontbeten, dan is zo’n camper toch klein, maar voldoet. Onderweg naar Asperen begon de zon weer te schijnen. Aangekomen in Asperen hebben we de camper netjes afgeleverd. Wij hebben nog nooit met een camper gekampeerd en het is ons supergoed bevallen, dat we het nog wel vaker gaan doen.

De service en afhandeling met campers van Campervoet is super, ga zo door Marcel.

Groetjes vanuit Sneek.

Martin Boers en Ria Jorna