Reisverhaal: vriendenweekend

Reisverhaal: vriendenweekend

Vanwege het feit dat mijn vrouw en ik beiden 50 geworden zijn, kregen we van vrienden een verrassingsweekend aangeboden met twee retro busjes. We zouden op zaterdag 2 juni 2018 opgehaald worden. Echter om 12.30 uur klonk er volop getoeter in de straat en stopten er twee gehuurde retro busjes voor de deur met hierin onze vriendengroep. We kregen een retro blouse aan en moesten plaats nemen in de busjes.

verrassingsweekend vriendenweekend 25 jaar getrouwd

Ruittjes blouse kaart lezen in camper verrassingsweekend

 

Onze dochter had de tassen al gepakt met de spullen die we nodig hadden en toen vertrokken we vanuit Kaatsheuvel richting bestemming onbekend.

De organisatoren waren vergeten eieren te kopen dus er werd een snelle tussenstop gemaakt bij het Aerpelhokske in Waspik waar voldoende eieren werden gekocht.

Via een mooie route binnendoor kwamen we door dorpen waar we nog nooit van gehoord onder andere Tonnekreek, ook liggen de dorpen relatief dichtbij onze woonplaats. Maar navigator Cor loodste ons overal door heen. In de retro bussen werd volop genoten en meegezongen met Sjakie van de Hoek en Status Quo. De busjes waren namelijk uitgerust met een playlist met daarin geweldige hits uit die tijd.

Na enige tijd reden we Zeeland binnen en werd vanuit de vrouwenbus geseind dat het tijd was voor een pitsstop. In plaats van koffie kwamen de wijn, stokbrood, salades en allerlei lekkernijen op tafel.picknick Zeeland met vriendenPicknicken in Zeeland met de huurcamper

Daarna ging de reis met bestemming onbekend verder en reden we via de Delta Werken naar Renesse (hoezo Retro), waar we aankwamen op de Zomer Kerstmarkt. Hier hebben we lekker wat gedronken in een cafe waar we 30 jaar geleden ook al kwamen. Het cafe was nog hetzelfde alleen de gasten zijn wat veranderd naar al die jaren.

Na Renesse zijn we nog even op het strand geweest in Zoutelande.

Zeeland Neeltje jans rijdend met camper op het waterwerk in ZeelandCafe Renesse met andere gasten dan 30 jaar geleden

Mijn vrouw en ik wisten echter nog steeds niet wat de eindbestemming zou gaan worden, maar nadat we uit Zoutelande vertrokken waren was het niet zo ver meer en arriveerden we op boerencamping De Kluithoek. De eerste vraag van de eigenaresse was waar wij moesten slapen. Wij antwoorden in de busjes. Dat gaat vast en zeker niet lukken dacht ze, maar dat is een probleem voor vannacht.

Aangekomen op de boerencamping werd alles uitgestald en geïnstalleerd. Ook de luifel werd uitgeklapt en er kwam bier, wijn, vlees uit de busjes tevoorschijn. Hier werd door kok Arie lekker gebarbecued en hebben we heerlijk gegeten. Daarna hebben we nog lekker tot een uur of 1 gezellig buiten zitten kletsen alvorens het passen en meten voor het slapen begon. De vrouwenbus was zo gevuld, bij de mannenbus was het gezien de omvang en gewicht meer passen en meten om alles een plaats te geven. De planning was dat de twee zwaargewichten bovenin zouden slapen. Ik heb toen echter maar gekozen om op de bijrijdersstoel plaats te nemen. Deze was helemaal plat te leggen en ik lag hier heerlijk. We hebben met zijn allen toen heerlijk uitgeslapen tot 8 uur. Daarna heerlijk ontbijt met de gisteren vers gekochte eieren. Hierna gingen we naar Vlissingen en hebben een lekkere haring gegeten en op het strand gelopen. Vanuit hier richting Kaatsheuvel en werden we netjes thuis afgezet. Kortom een Retroweekend om nooit te vergeten.

Bedankt Camper Voet dat we nog last minute een camper konden huren.

Groetjes,

Piet van Aalst