Reisverhaal Mari & Arna

Reisverhaal Mari & Arna

Als cadeau voor ons 40-jarig huwelijk hadden we van de kinderen een 10-daagse vakantie met een T2 busje aangeboden gekregen. We zijn al een tijdje op zoek naar een VW T2 busje.

De keuze of het een camper of gewoon een busje met banken wordt was iets waar we niet uit kwamen. Vandaar het idee van onze kinderen om ons een vakantie met een camper busje aan te bieden. Een paar weken voor vertrek langs geweest en de bus bekeken. Wat foto’s gemaakt en kennis gemaakt met Marcel Voet.  Via CampToo hadden we ‘Camper Voet’ gevonden en vooral het rood met witte model ‘Berty” stond ons wel aan. Het was een 2 liter met een automaat. Bouwjaar 1977, het jaar dat we getrouwd zijn.

Op vrijdag het busje opgehaald. Na enige uitleg kon de vakantie beginnen. Ik had een usb stick met jaren 60 en 70 muziek gemaakt, speciaal voor deze vakantie. De usb aangesloten op de retro radio. Naar huis gereden en daar de vakantiespullen ingeladen en op weg naar zuid Limburg. Onze route: Zuid-Limburg en daarna zien we wel. Bij mooi weer blijven we in de buurt, bij slecht weer rijden we door naar de zon.

Op de eerste kampeerplaats aangekomen, ‘de Cotessenhoeve’ in Vaals. Een prachtige camping tegen de Belgische grens met zwembad. Tafel en stoelen eruit en genieten. In de morgen begon het te regenen. De weersvoorspellingen gaven aan dat het de komende dagen regenachtig zou zijn. Dat wordt dus shoppen in Vaals vandaag. En meteen een luchtbed kopen, want de bedjes zijn wel wat hard. Heerlijk plaatsje om te shoppen en ook het restaurant/museum ‘De Zwarte Madonna’ was het bezoek meer dan waard.

Op zondag zou de Tour de France van Düsseldorf naar Luik, onze route passeren. Dus wij onze bus op tijd opgesteld langs het parcours in Kelmis. Uren wachten en dan komt de tour in 30 seconden voorbij. Maar de reclamekaravaan zorgt voor een mooi feest.

Na de Tour verder richting Duitsland. In de stromende regen richting Monschau. Ook op zoek naar een tankstation want in België is de benzine minimaal 25 ct goedkoper dan bij ons.

Op weg naar de camping in Simmerath. Bij aankomst is de receptie helaas al gesloten en pas de volgende dag weer open. Dus op zoek naar een hotel en die gevonden in het grensplaatsje Lammersdorf. Nieuwe eigenaar en zie verzorgden ons super. Helemaal niet duur en prima kamers.

Vanuit onze hotelkamer wel zicht op ons busje.

Het weer in Nederland wordt beter dus besluiten we om in Nederland te blijven.

Een camping gezocht in Ohé en Laak. Camping de Maashoeve  is een mooie camping met vooral veel oudere echtparen. Super nette en degelijke camping.

Een prachtige omgeving. Heerlijke wandeltocht gemaakt. Ook een bezoek aan de Hompesche stellingmolen is top. Een prima terras en heerlijk eten.

Mooi uitzicht vanaf de molen.

 

Na de overnachting in Ohe en Laak vers brood gekocht bij de lokale bakkerij. Een klein museum met heerlijk ambachtelijk brood.

We gaan naar de zee, ergens in de provincie Zeeland. Omdat dat een flink eind is maken we halverwege een overnachting in Alphen op camping ‘’t Zand’. Op de vorige 2 campings was er  ’s avonds niet veel te doen, dus gekozen voor een grotere camping, met recreatieruimte, bar, winkels enz.

Eenmaal op plaats bestemming, blijkt dat ook hier niks te doen is buiten de weekenden om.

Pauze onderweg bij een ophaalbrug in de buurt van Postel

Zelfs geen wifinetwerk, wat op de kleine campings zelfs uitstekend was.

Met mijn IPhone een camping gezocht in Zeeland. Diverse campings gebeld maar het wordt mooi weer dus alle campings zitten vol. Besloten om ook op deze camping niet te overnachten en naar huis te gaan. Dat is 75 km en dan zijn we met een uurtje rijden gewoon lekker thuis.

De rest van de week gaan we  dagtripjes te maken. Het slapen in een kleine bus is niets voor ons. Maar het rijden met het busje is heerlijk. Vooral de reacties van mede weggebruikers is top.

Inmiddels is het woensdag en na thuis te hebben geslapen op weg in onze eigen regio. Via Ravenstein, Keent en Grave over de Nederlandse dijkjes richting Cuijk en de Ooijpolder bij Nijmegen.

De Maas bij Keent

Bij een stoplicht komt een vrouw me melden dat mijn remlichten het niet doen.

Aan de kant gezet. Even zoeken en het blijkt dat zekering 11 defect was. Deze vervangen. Weer verder. Koffie en lunch bij Oortjeshekken in Ooij.

Heerlijk lunchen bij Oortjeshekken on de Ooijpolder.

Een toertocht door het Land van Maas en Waal gemaakt. Overal kersen te koop.

Donderdag naar Duitsland Kleve en umgebung. Een route uitgezocht zonder snelwegen, via Gennep naar Kleve. Lekker shoppen en terrasje in de regio. Via Mill naar huis.

Vrijdag rondje gemaakt Zeeland, Boekel, Erp Mariahout, Gemert (op visite) en via Schijndel terug naar huis.

Zaterdag.  Besloten om een rustdag te nemen.

Zondag. Toertocht Klassiek Mechaniek is Zeeland (gem. Landerd).

Mooie tocht gemaakt en veel bekijks..

Maandag het busje weer teruggebracht naar Marcel…

 

Eindconclusie

Het rijden in een T2 bus is terug in de tijd. Busje rijdt geweldig. Bij problemen in Marcel bereikbaar met passende oplossingen.

Mari en Arna Brouwer