Reisverslag Familie Been

  • 26 april 2017
  • 9 min leestijd
Reisverslag Familie Been
Al enige tijd was het een wens om met een VW T2 busje een keer te gaan touren door het land. De busjes met hun heerlijke uitstraling geven je een instant vakantie/ chill gevoel. Nu ik  zwanger ben en we straks in een heel andere drukte terecht komen leek het ons de uitgelezen kans om nu met ons gezin toch echt de wens te verwezenlijken.
Via Google vond ik Camper Voet, het contact verliep al snel erg soepel. Er werd snel gereageerd en gelukkig was de bus nog beschikbaar. De vriendelijke en gastvrije manier van communiceren over Scover droeg al bij aan de fijne ervaring.
Dus daar gingen we met het Paasweekend op pad met Scover. Kamperen is iets wat we niet heel veel hebben gedaan en al helemaal niet met een oldtimer busje.
Dymar (8 jaar) en gek op auto’s  leek het al langer leuk om een keer met een camper op pad te gaan. Hij had in eerste instantie een luxe camper in gedachten maar toen wij vertelde waarmee we gingen was ook hij direct enthousiast.
Bij het ophalen stond hij al huppelend en blij te luisteren naar wat Marcel ons uit ging leggen over de bus.

Nog even een proefrondje, waar ook hij natuurlijk even achter het stuur mocht zitten, en daarna konden we gaan.

Volkswagen camper huren met kinderen

Dymar achter het stuur

We hadden besloten om naar La Roche in de Ardennen te gaan, een leuke rit met veel natuur en heuvels. Nu wisten we dat het oude busje niet zo hard zou gaan, 90 km was toch wel de max. We konden dus flink genieten van de omgeving. In de heuvels bij de Ardennen gingen we kruipend de berg op. We hebben hier flink om gelachen, Martijn zei nog dat we allemaal naar voren moesten leunen en lichte gedachtes moesten hebben zodat we makkelijker de heuvel op konden, heerlijk en het hoort allemaal bij de ervaring.

Eenmaal aangekomen op de camping Benelux hebben we een heerlijk plekje aan het water gevonden. Na het eten zijn we snel naar de bus toe gegaan om hem klaar te maken voor het slapen gaan. We zagen toen dat er naast ons een iets nieuwere versie van de VW camper was komen te staan, hoe gezellig en toevallig.

Volkswagen busjes zoeken elkaar op

Dymar vond het geweldig dat het dak omhoog kon en dat hij dan bovenin kon slapen. We waren erg blij dat de bus goed is uitgerust met een elektrische kachel en voor de zekerheid hadden we er één extra meegekregen wat zeker nodig was, want het was wel fris.
In de nacht hadden we de verwarming voor de zekerheid uit gedaan omdat we bang waren dat deze misschien om zou vallen. Achteraf kwamen we er achter dat er gewoon netjes een beveiliging op zat maar het heeft wel gezorgd voor een gezellig moment waarbij Dymar met ‘ijspegeltjes’ aan zijn neus , midden in de nacht, lekker tussen ons in is gekropen.

De ochtenden in de bus waren ook fijn, lekker wakker worden en beginnen aan het ontbijt. We wisten van de wonderpan, waar we heerlijk broodjes in konden bakken, daar keken we allemaal al naar uit. Wanneer de mannen op zoek gingen naar de douchemuntjes kon ik mij voorbereiden op het ontbijt. Een lekker eitje koken, theetje zetten en natuurlijk de broodjes warm en wel op tafel. De bus werd zo steeds meer ons kleine huisje. De eerste dag zijn we vooral lekker kneuterig en knus in de bus gebleven. Boekje lezen, kleuren voor de paasraap en gewoon samen zijn.

Paasweekend in de camper!

Dymar vond het heerlijk, hij merkte op hoe klein de bus van de buitenkant lijkt maar hoe groot hij is als je van binnen erin bezig bent.
Een mooi moment was nog dat Dymar tijdens deze ochtend zijn zusje voor het eerst voelde schoppen in mijn buik.
In de namiddag zijn we nog even naar het dorpje geweest en hadden we besloten dat we vandaag ook het avond eten in de bus zouden maken om daarna af te sluiten met een gezellig spelletje wat in de bus lag.

Bij Pasen hoort natuurlijk een uitgebreid ontbijtje en paaseieren zoeken. Zo ook in de Ardennen. Dit keer besloten we om de broodjes te bestellen op de camping. Met de theedoeken dekte ik de tafel om er net even wat meer sfeer aan te geven dan de dag ervoor.

Paasontbijt 🙂

Omdat het traditie is dat Dymar eieren zoekt hebben we rondom en in de bus ook eitjes verstopt. De bus leent zich hier prima voor.

Dymar opzoek naar paaseieren

Op de camping hadden ze een heuse Paasraap waarbij de kinderen moesten zoeken naar de Paashaas en naar eieren.

Dymar met de paashaas

Een goed begin van de dag. Gelukkig waren de weersverwachtingen beter dan verwacht dus besloten we, ondanks de kou, te gaan kajakken.

Hoewel we lang droog konden blijven hebben we, met name ik die voorin zat, toch een natpak gehaald door het watervalletje die we niet meer hadden verwacht. En de mannen maar lachen 🙂

Kajakken in de Ardennen

Bij het kasteel Château Féodal hadden ze een valkeniersshow die we natuurlijk ook niet konden missen. Hier zagen we mooie roofvogels van heel dichtbij, geweldig voor kinderen en volwassenen. Nu zeggen ze dat het er spookt, door spook Bert, als activiteit kan je hier spookjes maken van klei. Nu zag Dymar dat niet zo zitten, maar wij volwassenen vonden de spookjes er zo schattig uitzien dat we het niet konden laten om ze toch zelf te maken, als aandenken aan een leuke trip.

We hadden de retro polaroid camera van Camper Voet meegenomen om de bus ook op die manier vast te leggen. Dit hebben bij het dorpje nog even geprobeerd, dit was nog best lastig i.v.m. het licht maar het geeft een leuk effect.

Foto’s van de Polaroid camera!

Op de terugweg hebben we de zon ook nog even mogen zien en wat straalt de mooie groene bus dan prachtig in de natuur. Zo fotogeniek, dat konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Dus hoppa, nog wat mooie kiekjes van ons avontuur.
Mocht je je afvragen of het leuk is om met kinderen op pad te gaan met een oude camper? Dan is het antwoord, JA! Dymar heeft er heerlijk van genoten, zo’n oldtimer brengt je als gezin op een mooie manier samen.
Bedankt Marcel Voet voor deze bijzondere ervaring!
Liefs, de familie Been