Retro caravan zomer 2023

Augustus 2023

Kamperen met de retro-caravan ‘Tam’: verliefde blikken

André en ik, beide 52, hebben van alle vakantiemogelijkheden een voorkeur voor kamperen. Tot dusver was dat meestal met onze eigen tent. Een paar keer in een ingerichte tent, stacaravan of huisje (kinderen klein, ver weg) of in een hotel (doe eens dol). Maar met de tent op een natuurkampeerterrein, dat bleef toch lang favoriet.

Het slapen op een luchtbed begonnen we toch wat irritant te vinden en ook lukte het minder goed om een natgeregende tent te relativeren. (Dit wijten wij geheel aan de leeftijd.) Dus werd het tijd voor een upgrade: de caravan!

Nu vinden wij veel sleurhutten erg groot en wit. Dus zochten we net zo lang tot we op de website van CamperVoet de retro caravans Yvonne en Tam vonden. Deze knollige huisjes op wielen spraken ons direct aan! En wat tof dat je ze kunt huren, voor een heel redelijke prijs! Dé manier om te verkennen of de caravan het in ons geval gaat winnen van de tent.

De verhuurder was zo attent om ons erop te wijzen dat caravan Tam meer geschikt is voor de wat langere mens, dan caravan Yvonne. Wij zijn 1.80 m en 1.85 m, dus we besloten om de Tam te huren.

Toen we de caravan hadden opgehaald en ingericht, reden we er eerst mee naar huis om hem in te richten en de auto verder in te pakken. Daarna kon het feest beginnen. Het is even wennen, zo’n hut achter je aan meesleuren, maar de Tam is niet al te groot en na een paar kilometer is het bijna gewoon. We reden in een uurtje naar ons plekje op landgoedcamping de Barendonk.

We hebben elkaar heel wat keren aangekeken met een blik van ‘Wat is dít gaaf!’. De authentieke deurtjes van mooi gelakt hout, de patrijspoortachtige ronde dakraampjes, de kastruimte en kistruimte, waar je van alles in kwijt kunt, de gezellige stofjes om de kussens, alles in stijl. Tot onze vreugde vonden we ook nog een complete luifel, die we direct vastmaakten aan de voorkant. Retro-vlaggetjes eraan, lampjes eromheen gedraaid en hop, tijd voor een biertje en wijntje. We wierpen dit keer niet alleen verliefde blikken op elkaar, maar ook op de Tam.

De verliefde blikken op de Tam kwamen ook van andere kampeerders. Diverse mensen bleven staan, vroegen naar de leeftijd van Tam, wilden er wel even omheen of binnenin kijken en liepen steevast weg met een dromerige blik in de ogen, iets mompelend als ‘wat een schatje’.

Onze caravan-test heeft ons veel inzicht gegeven. Met name op de punten ‘slaapcomfort’ en ‘regendagen’.

Over het eerste punt: het slapen in een caravan vinden wij veel comfortabeler dan het slapen op een luchtbed. Lekker stevig. Houd je van iets zachter, dan zou je er nog een topper op kunnen leggen. De lengte van het bed was inderdaad goed. De breedte was aan de krappe kant, dus je moet van knus houden . In deze retrocaravan zitten geen horren.

Over het tweede punt: met regendagen wint de caravan het met glans van de tent. We hebben één dag onafgebroken gietregen op ons dak gehad. Maar wat zaten we binnen lekker droog en gezellig. Je spullen worden binnen niet klam en de vloer blijft makkelijk schoon, omdat je hoog van de grond zit.

Kortom, wil je met een charmante caravan op pad, waarbij je nog niet toe bent aan de aanschaf ervan, dan is het huren van een retrocaravan bij CamperVoet de ideale manier!

Hartelijke groet, André en Anita