13 tips voor jullie geweldige campervakantie na 10 jaar camperervaring!

Heb jij plannen om met een camper op vakantie te gaan? Wat leuk! Lees hieronder onze ultieme tips voor een geweldige camper vakantie!

13 tips voor jullie geweldige campervakantie na 10 jaar camperervaring!

Lees onze 13 tips

# 1: Go with the flow!

De eerste dag van de vakantie is altijd druk. Verhoudingsgewijs rij je op de eerste dag altijd meer dan op de rest van de vakantie. Tip is om de eerste overnachting alvast te boeken. En terwijl je ‘s morgens een kopje koffie drinkt bespreken jullie waar je die dag naar toe wil. Natuurlijk is het goed om een reisdoel te hebben maar hou je er niet te stevig aan vast. Wij horen bij het inleveren van de campers regelmatig dat huurders achteraf vaak een andere route hebben afgelegd dan dat ze vooraf dachten. Ze volgden de zon of zagen een leuk dorpje langs de weg. Ook zo beniewd naar de reisverhalen die onze huurders met jou willen delen!

# 2: Rij niet te ver achter elkaar

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naar toe! Vanaf het moment dat je de autosleutel om draait, begint de vakantie. Probeer daarom niet te ver achter elkaar te rijden om bijvoorbeeld in de eerste dag in Milaan aan te komen.  Zelf rijden we op de eerste dag een uur of 2 of 3 de grens over en pakken dan al snel een overnachtingsplaats, wel in de buurt van een restaurantje. Na het avondeten drinken we nog een theetje in de camper en kruipen we al snel het bed in. Zo blijft onze eerste vakantie dag relaxt!

# 3: Hoe ervaar je tijdens het rijden het vakantie gevoel?

Zelf chillen we hem altijd op de snelwegen. Door voor of achter de vrachtwagens te rijden met voldoende tussenafstand. Dit zorgt ervoor dat het overige verkeer langs je heengaat. Je hoeft daarom niet constant in de spiegels te kijken. Waardoor je al snel in een chille vakantie modus komt. Wil je wel veel kilometers afleggen pak dan onze campers JoyAdDre of Wander Die rijden gemakkelijk met het snelle verkeer mee. Maar geloof me chill rijden is the way to go!

Minitip: Op tolwegen en Ferry’s  betaal je met onze campers, veelal het goedkoopste tarief omdat onze campers niet langer zijn dan 5 meter.

# 4: Waarom heb ik dit allemaal meegenomen?

De gedachte dat je teveel hebt meegenomen, ontstaat vaak tijdens je reis.  Wij verhuren compacte classic Volkswagen campers. Het voordeel hiervan is dat je normaal kan parkeren in een parkeervak en op veel plekken juist wel kan komen. Hier tegenover staat een wat beperkte kastruimte.”Al past er zat in de kastjes als je het handig inpakt”. Onze tip is om niet teveel mee te nemen. Wat shirts, broeken, ondergoed en een warm vest voor ‘s avonds. Voor iedere inzittende maximaal een sporttas als bagage, Zo voorkom je dat je niet terug komt van vakantie en de helft niet hebt aangeraakt. Bij onze campers zit al een volledig inventaris zodat je kunt koken en dergelijke dat scheelt alweer inpakken. Te vaak komen huurders terug en zeggen ze ik had toch een hoop spullen mee hadden genomen die ze niet gebruikt hebben. In het buitenland zijn natuurlijk ook winkels, dus als je echt iets bent vergeten kan je dat altijd nog kopen. Stiekem vinden wij het altijd leuk om deze winkels en hun andere producten te ontdekken!

# 5: Download een app om camperplaatsen te vinden

Download een app op je telefoon om snel de leukste camperplaatsen te vinden. Dit maakt het  zoeken  naar de volgende camping een stuk gemakkelijker. En je kan filteren op voorzieningen: met douche, wifi, toilet, speelplaats voor de kinderen. Ook kan zoeken op prijs (ook al is dit niet altijd up to date). Dankzij de beoordelingen van andere kampeerders in de Campercontact-app kan je een aardige inschatting maken van wat je kan verwachten. Onderstaand een screenshot van de camperplaats app gemaakt door het NKC (nationale camper club). Meer dan 30.000 camperlocaties in 52 landen.

In 2019 was daar ineens Park4night. Een fijne app voor onderweg. Zoek je een slaapplek ergens in het wild of voor een fijne camping of camperplaats.

Per parkeerplaats of camping krijg je meteen te zien wat een overnachting kost, welke faciliteiten er zijn en de recensies en fotos van mensen die er zijn geweest. Het grote verschil met deze app is dat deze veel gebruikt wordt door de vrije camperaars!

Ga de mooiste camperlokaties vinden!

Voor de mooiste ”camperlokaties” kun je ook gebruik maken van FurgoVW. Deze plaatsen worden mooi aangegeven op de wereldkaart en geschikt voor buscampers, perfect voor onze campers maar minder soms geschikt voor de grotere campers! Kijk maar eens op de kaart, je vind er de mooiste plaatsen langs de kust. Echt super tof! Je kan hier natuurlijk ook naar die toffe ”surf” locaties rijden en later op een andere plaats overnachten!

# 6: Ontdek en geniet!

Reizen met een camper is genieten van de vrijheid die een camper je biedt. Hou niet teveel vast aan je originele plan als je gevoel anders zegt. Zwerf wat rond in onbekende plaatsen. Loop eens van de hoofdstraten af en drink daar wat bij een hip barretje die je anders niet gevonden had. Vaak word je juist verrast door kleine dorpen en of steden die je onderweg tegenkomt. Het tofste is om gewoon naar een gaaf kasteel toe te rijden die je tegenkomt onderweg. Of stop bij dat beekje wat je onderweg tegenkomt. En proberen dan samen met de kids een dam te bouwen om het water tegen te houden. (Dit is een van mij tofste vakantie herinneringen uit me jeugd). Ontdek zo samen de mooiste plekjes. Geniet en relax!

# 7: Waarom moet je op tijd boeken?

Voorpret is de leukste pret, luidt een Duits gezegde. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Hoe leuk is het om je vakantie op tijd geregeld te hebben. Het geeft gemoedsrust en de kans dat je op werk beide vrij kunt krijgen is groter. Daarnaast kun je alvast fantaseren over waar je allemaal heen wilt gaan. Als je te lang wacht met boeken is de kans groot dat je naast de pot pist. Ook de cijfers vertellen dat.

De vraag naar VW buscampers is namelijk 4,4 keer groter dan het aanbod. Dit blijkt uit het ‘Vroegboek onderzoek 2018’ dat Goboony, uitvoerde onder ruim tienduizend huurders van campers in meerdere Europese landen.Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers tot 35 jaar. Jongeren die met een VW camper op avontuur willen, regelen dit opvallend vaak te laat. Doordat de vraag groter is dan het aanbod. Zijn de campers bijna geheel verhuurd op het moment dat zij dit wel proberen te regelen. Nu gaan de VW-busjes veelal naar de vakantiegangers tussen de 44 en 55 jaar die juist in grote getale boeken in de traditionele vroegboekmaanden.

Dus het beste advies wat we kunnen geven is, dat je het best kunt boeken op het moment dat jullie besloten hebben om met de camper op vakantie te gaan en er niet te lang mee te wachten.”Als je vroeg bij ons een camper boekt kun je ook gerust een kleine aanbetaling doen in overleg. Stuur ons hiervoor gerust een email.”

# 8: Snel nog even een ontbijtje scoren!

Voordat we de camping oprijden gaan we vaak nog even naar de supermarkt. Natuurlijk vergeet de croissants en verse jus d’orange niet voor een heerlijk ontbijtje. Je kan ook ’s morgens  afbroodjes in de wonderpan bakken. Met zo’n smakelijk vooruitzicht bent de dag helemaal top.

# 9 Regel een mooiere plek met de camper!

Eenmaal op de camping aangekomen, zeggen we altijd dat we een kleine VW camper hebben. De kans is zeer groot dat je dan een mooiere plek krijgt waar een grotere camper niet kan staan. Het helpt om je voorkeur aan te geven. Wil je meer schaduw vraag of ze een plek hebben bij de bomen. Misschien hebben ze nog wel een plekje over aan het strand!

# 10:  Slapen als een koning!

Aangekomen op de camping zetten we de camper zo recht mogelijk. In het buitenland zijn de meeste camperplaatsen aardig recht. Mocht de grond iets aflopen als je bijvoorbeeld wild kampeert zorg er dan voor dat het hogere gedeelte zich bevindt, aan de kant van het bed waar je het je hoofd slaapt. Wat ook echt heerlijk is. Dat is om de camper met de achterklep geopend naar het mooie uitzicht te zetten. En vanuit je bed te kijken naar de zonsondergang!

# 11: Camper onder de stroom zetten en hoe zit het met een luifel?!

Als de camper staat, hang je hem direct aan de stroom. Dit gaat heel eenvoudig je stopt gewoon de bijgeleverde stroomkabel in de campingpaal, dit kan niet fout gaan. Daarna draaien we het luifel uit en zetten we onze tafel en stoelen eronder. Let erop dat je een luifel altijd iets scheef zet.  Zodat het water niet op het doek blijft staan maar er af kan lopen! Draai een luifel altijd weer in als je er niet onder zit. Dit voorkomt dat hij kapot waait. Windschade wordt bij luifels niet door de camperverzekering gedekt. De vervangingswaarde van een luifel ligt al snel boven de 700 euro!

# 12: Vraag jij weleens tips?

Kom je aangereden bij een camping vraag dan na het invullen van het intake formulier eens naar het beste restaurant uit het dorp. Of vraag welke plaatsen een bezoekje waard zijn.

De meeste campingeigenaren houden wel van een praatje en vertellen graag over hun omgeving.

Deze tip heeft ons naar de mooiste plekken gebracht en naar de verborgen restaurantjes. Deze vindt je vaak niet op Tripadvisor. Vaak sta je met gelijk gestemden op een camperveldje. Een mooie ijsbreker is om te vragen vraag dan welke stops hun geweldig vonden. Misschien besluit je wel om er een kijkje te gaan nemen. Laat je verassen naar waar het avontuur jullie brengt!

 

Welke camper kies jij?

# 13: September, een goed bewaard geheim.

Het blijft me verbazen, jaar op jaar. Maar September is echt me lievelings maand qua weersomstandigheden om een camper te huren. Warm overdag, ‘s avonds koelt het af tot een aangename temperatuur om bij te slapen. En heerlijk om dan bij een vuurtje voor de camper te zitten! En valt er minder regen dan in Mei, Juni Juli en augustus. Van de kampeer maanden valt alleen in April minder regen. En qua daglichturen zit je ook nog goed het word dan rond half 9 donker. Op de campings wordt het al wat minder druk.

Neerslag per maand.
Januari 60.2 mm
Februari 44.0 mm
Maart 47.6 mm
April 34.0 mm
Mei 60.4 mm
Juni 62.5 mm
Juli 104.9 mm
Augustus 89.6 mm
September 49.0 mm
Oktober 57.0 mm
November 59.5 mm
December 53.0 mm

Onderstaande foto is genomen in September. Fijn zomerzonnetje nog he!

Veel plezier op vakantie!

Groeten,

Marcel & Sharony