Als verhuur bedrijf zijn wij niet bang voor de concurrentie van particuliere camper verhuurders, die verhuren via een platvorm zoals Goboony. Hieronder lees je waarom.

Bedrijfsmatige camper verhuur

De doelgroep die bij en bedrijf een camper huurt heeft geen zin in gedoe. Het nadeel van een bedrijf ten opzichte van particuliere verhuur is dat een bedrijf hogere kosten maakt.

 • Zo betaal je 21 procent btw als je een camper van een bedrijf huurt.
 • Een camperverhuurbedrijf heeft verhuurverzekeringen.
 • Bedrijfsmatige 24/7 pechhulp voor alle campers in het buitenland.
 • En als je met een goed bedrijf te maken heeft beschikken ze over een eigen werkplaats, zodat bij een vermoeden van een defect het gemakkelijk gecontroleerd kan worden. Dit brengt natuurlijk wel weer kosten met zich mee.

Voordeel huren bij een bedrijf met eigen werkplaats met hefbrug.

Maar hogere kosten is niet altijd negatief. Bedenk maar dat als je onderweg bent naar je bestemming en de camper vertoont vage klachten. Hoe fijn is het dan als je contact op kan nemen met 24/7 hulp waar dan ook in Europa. Een geruststellende gedachten. Ook bij ons gebeurt het onderhoud in eigen werkplaats door hoog opgeleide monteurs. Als een camper terugkomt van een verhuring kunnen we de bus eenvoudig nalopen op onze hefbrug als we vermoedend dat controle van een onderdeel, nodig is. Zodat je zeker weet dat je een betrouwbare bus mee krijgt. Mocht er een defect zijn dan hebben we dit snel weer verholpen. Als je als particulier een normale garage belt wordt je meestal niet meteen geholpen. En veelal worden ze verhuurd door eigenaren die niets van de techniek van het voertuig weten.Het kan dan zomaar zijn dat je op pad wordt gestuurd met een onbetrouwbaar voertuig.

Verhuur ervaring bij Camptoo.

Daarnaast rekent het verhuur platforms Camptoo. 250 euro omboekingskosten, als er niet kan worden bewezen door de verhuurder dat het overmacht betreft. Zo stellen ze bijvoorbeeld dat als je al verhurende partij de boeking wil annuleren omdat bijvoorbeeld de versnellingsbak niet meewerkt. Ze kosten in rekening kunnen brengen van 250 euro om hun te betalen om een andere camper voor de huurder te zoeken. Als een slijtage gevoelig onderdeel faalt zoals de versnellingsbak is dit geen overmacht. Als je het slecht treft als huurder krijg je de camper dus gewoon mee. Ook al ziet hij een defect aan het voertuig omdat hij niet wil dat er zulke hoge annuleringskosten in rekening worden gebracht.

”Camper verhuur bedrijven staan tegenwoordig onder druk door de opkomst van alle camper deelplatforms, er komen hierdoor veel meer campers die verhuurd kunnen worden. Maar ik geloof dat er altijd een plaats is voor camper verhuurbedrijven wat zijn klanten tevreden maakt en zijn kosten laag houdt. Als je namelijk efficiënt werkt kunnen de huurkosten laag blijven en zullen er altijd huurders zijn die de bedrijven weten te vinden.

”’De mythe van goedkoper een camper huren via een platvorm gaat niet op. Er zijn ook bedrijven op de Camperverhuurplatforms te vinden, veelal berekenen zei de platformkosten (meestal 15%) gewoon boven op hun advertentie prijs, waardoor je eerder duurder uit bent dan goedkoper, je kan dus beter rechtstreeks boeken via een bedrijf.” Zo adverteert Goboony met dat ze 40% goedkoper zijn dan verhuur bedrijven. Maar de verhuurbedrijven op dat platvorm bieden hun campers echt niet 40 % goedkoper aan dat via hun eigen bedrijf. Eerder duurder. Ook al zeggen ze dat je als bedrijf dat je niet duurder mag verhuren als het bedrag dan waarvoor je de campers zelf aanbiedt op je eigen website. Toch gebeurt het. Dit heb ik zelf gezien.

Tevens ben ik laatst gebeld in de zomer van 2020, door een huurder van Goboony of Camptoo dat weet ik eerlijk gezegd niet meer. Met de vraag of ik nog direct een T3 camper te huur had. Ik vroeg vanwaar de haast, zo vertelde de huurder bij dat de camper niet veilig was om mee op vakantie te gaan. De camper was helemaal niet zoals op de advertentie werd getoond. Maar vertoonde zichtbaar achterstallig onderhoud. En het dak was niet veilig vertelde hij me.

Op internet lees je vaker verhalen van huurders die via Goboony of Camptoo een camper huren. En tijdens de reis vertoont het dan diverse mankementen.

Bij de reviews van Goboony op Google lees je het volgende;

Particuliere camper huren

Bij een particuliere een camper huren is een optie die het overwegen waard is. Zo is er voor alles een doelgroep. Op diverse camper verhuurplatforms kun je veel campers vinden. een beetje zoals airbnb maar dan voor campers.

Nadelen particuliere camper verhuur.

 • Een veel gehoord nadeel van de vele camper verhuurplatforms is dat de agenda’s van de campers niet actueel zijn omdat dezelfde bus op diverse platforms geadverteerd wordt.
 • De verhuur platforms zoals Camptoo wordt er niet gecontroleerd of de camper voor verhuur verzekerd is, aangezien zo’n verzekering wel 20x zo duur kan zijn als een WA camper verzekering. Moet je dus maar geloven dat dit ook gebeurd, dit is dus een reëel risico.
 • Pechhulp is niet inclusief en dien je zelf te regelen.
 • Zeer hoge bemiddelingskosten, zo zag ik laatst een aanvraag van 3 weken camper huur  via Goboony,  daar waren de service kosten 371,-.Op een bedrag van 2471 euro. De verhurende partij zou dan 2100 euro ontvangen.
 • Soms zie je ook verhuurders die hun camper aanbieden via marktplaats. Het is lastig hierin het kaf van het koren te scheiden. Maar ik zou niet zomaar  maanden van tevoren geld overmaken naar een marktplaats advertentie.
 • Misschien interessant om het volgende bericht eens te lezen, het gaat over een ervaring van een huurder, die een retro busje huurde via Camptoo. Natuurlijk zijn er ook huurders die tevreden zijn over particuliere camper verhuurplatforms maar denk er wel goed over na wat voor jou de juiste keuze is.

Samenvattend kunnen we zeggen dat als je een camper bij een camper verhuur bedrijf wilt huren dat een prima keuze is. Je kan ook een camper huren van een particulier, maar hier zitten zeker reële nadelen aan. De paar euro’s die je eventueel bespaard, zou ik liever extra betalen aan een bedrijf zodat je zeker weet dat je lekker kan slapen. En als je dan een camperverhuur bedrijf benadert, zoek er dan eentje met een reserve camper dan slaap je nog lekkerder.volkswagen t2 matras - Camper huren bij een verhuur bedrijf of huren bij een particulier?

Als je na het lezen van bovenstaande op zoek bent naar een camperverhuurbedrijf met nette campers, lees dan verder.

Zelf verhuren wij  Volkswagen campers in Asperen. Dit doen we al een aantal jaar na tevredenheid van onze huurders. Wij restaureren onze campers voordat ze klaarstaan om jou reis onvergetelijk te maken. Als je benieuwd ben naar de reisverhalen van de huurders die je voorgingen, die kan je lezen op onze reisverhalen pagina. Als je recensies van onze huurders wil lezen kan je terecht op onze Facebook pagina of op onze Google pagina.

Misschien vind je het volgende artikel ook interessant.

Camper Voet is een camper verhuur bedrijf centraal in het land, we liggen:

 • 25 kilometer onder Utrecht
 • 54 km vanaf Rotterdam
 • 66 km vanaf Amsterdam
 • 71 km vanaf Eindhoven
 • 74 km vanaf Arnhem
 • 84 km vanaf Den haag
 • 116 km vanaf Alkmaar
 • 186 km vanaf Leeuwarden
 • 216 km vanaf Groningen
 • 38 km vanaf Dordrecht

Campervoet op de landkaart 1 - Camper huren bij een verhuur bedrijf of huren bij een particulier?