Als verhuur bedrijf zijn wij niet bang voor de concurrentie van particuliere camper verhuurders, hieronder lees je waarom.

Bedrijfsmatige camper verhuur

De doelgroep die bij en bedrijf een camper huurt heeft geen zin in gedoe. Het nadeel van een bedrijf ten opzichte van particuliere verhuur is dat een bedrijf hogere kosten maakt.

  • Zo betaal je 21 procent btw als je een camper van een bedrijf huurt.
  • Een camperverhuurbedrijf heeft verhuurverzekeringen.
  • Bedrijfsmatige 24/7 pechhulp voor alle campers in het buitenland.
  • En als je met een goed bedrijf te maken heeft beschikken ze over een eigen werkplaats, zodat bij een vermoeden van een defect het gemakkelijk gecontroleerd kan worden.

Maar hogere kosten is niet altijd negatief. Bedenk maar dat als je onderweg bent naar je bestemming en de camper vertoont vage klachten. Hoe fijn is het dan als je contact op kan nemen met 24/7 hulp waar dan ook in Europa. Een geruststellende gedachten. Ook bij ons gebeurt het onderhoud in eigen werkplaats door hoog opgeleide monteurs. Als een camper terugkomt van een verhuring kunnen we de bus eenvoudig nalopen op onze hefbrug zodat je zeker weet dat je een betrouwbare bus mee krijgt. Mocht er een defect zijn dan hebben we dit snel weer verholpen. Als je als particulier een normale garage belt wordt je meestal niet meteen geholpen. Het kan dan zomaar zijn dat je op pad wordt gestuurd met een onbetrouwbaar voertuig.

”Camper verhuur bedrijven staan tegenwoordig onder druk door de opkomst van alle camper deelplatforms. Maar ik geloof dat er altijd een plaats is voor camper verhuurbedrijven wat zijn klanten tevreden maakt en zijn kosten laag houdt. Als je namelijk efficiënt werkt kunnen de huurkosten laag blijven en zullen er altijd huurders zijn die de bedrijven weten te vinden.

”’De mythe van goedkoper een camper huren via een platvorm gaat niet op. Er zijn ook bedrijven op de Camperverhuurplatforms te vinden, veelal berekenen zei de platformkosten (meestal 15%) gewoon boven op hun advertentie prijs, waardoor je eerder duurder uit bent dan goedkoper, je kan dus beter rechtstreeks boeken via een bedrijf.”

Particuliere  camper huren

Bij een particuliere een camper huren is een optie die het overwegen waard is. Zo is er voor alles een doelgroep. Op diverse camper verhuurplatforms kun je veel campers vinden. een beetje zoals airbnb maar dan voor campers.

Nadelen particuliere camper verhuur.

  • Een veel gehoord nadeel van de vele camper verhuurplatforms is dat de agenda’s van de campers niet actueel zijn omdat dezelfde bus op diverse platforms geadverteerd wordt.
  • De verhuur platforms zoals Camptoo wordt er niet gecontroleerd of de camper voor verhuur verzekerd is, aangezien zo’n verzekering wel 20x zo duur kan zijn als een WA camper verzekering. Moet je dus maar geloven dat dit ook gebeurd, dit is dus een reëel risico.
  • Pechhulp is niet inclusief en dien je zelf te regelen.
  • Zeer hoge bemiddelingskosten, zo zag ik laatst een aanvraag van 3 weken camper huur  via Goboony,  daar waren de service kosten 371,-.Op een bedrag van 2471 euro. De verhurende partij zou dan 2100 euro ontvangen.
  • Soms zie je ook verhuurders die hun camper aanbieden via marktplaats. Het is lastig hierin het kaf van het koren te scheiden.Maar ik zou niet zomaar  maanden van tevoren geld overmaken naar een marktplaats advertentie. Je weet hoe dat af kan lopen.
  • Misschien interessant om het volgende bericht eens te lezen, het gaat over een ervaring van een huurder, die een retro busje huurde via Camptoo. Natuurlijk zijn er ook huurders die tevreden zijn over particuliere camper verhuurplatforms maar denk er wel goed over na wat voor jou de juiste keuze is.

Samenvattend kunnen we zeggen dat als je een camper bij een camper verhuur bedrijf wilt huren dat een prima keuze is. Je kan ook een camper huren van een particulier, maar hier zitten zeker reële nadelen aan. De paar euro’s die je eventueel bespaard, zou ik liever extra betalen aan een bedrijf zodat je zeker weet dat je lekker kan slapen. En als je dan een camperverhuur bedrijf benadert, zoek er dan eentje met een reserve camper dan slaap je nog lekkerder.volkswagen t2 matras - Camper huren bij een verhuur bedrijf of huren bij een particulier?

Als je na het lezen van bovenstaande op zoek bent naar een camperverhuurbedrijf met nette campers, lees dan verder.

Zelf verhuren wij  Volkswagen campers in Asperen. Dit doen we al een aantal jaar na tevredenheid van onze huurders. Wij restaureren onze campers voordat ze klaarstaan om jou reis onvergetelijk te maken. Als je benieuwd ben naar de reisverhalen van de huurders die je voorgingen, die kan je lezen op onze reisverhalen pagina. Als je recensies van onze huurders wil lezen kan je terecht op onze Facebook pagina of op onze Google pagina.

Misschien vind je het volgende artikel ook interessant.