Voor veel mensen staat een roadtrip met een oude Volkswagen bus bovenaan hun bucketlist. En dat is niet gek, want het geeft je een gevoel van vrijheid, avontuur en romantiek. Het is de perfecte manier om in deze tijd het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Mariska en Gideon van reismonkey maakten een geweldige roadtrip door Nederland. Bekijk de video en blog hieronder.

[fusion_youtube id=”https://youtu.be/8dlCyx_Ww4Q” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /]

In totaal gingen wij drie dagen op pad met camper Lex en maakten we een mooie roadtrip door Nederland. Wat hebben we allemaal gedaan?

De eerste dag hebben we vooral veel gerelaxt. Ook hadden we de fietsen mee op de fietsendrager. Het weer was goed dus hebben we nog een heerlijk rondje gefietst en Grieks gegeten. In de bus waren leuke spelletjes te vinden waar we ons ’s avonds mee vermaakt hebben. Daarna was het bedtijd. Van zichzelf zijn de opklapbare banken niet heel zacht dus was het wel fijn dat we het extra traagschuim matras erbij hadden. Dit was een stuk comfortabeler.

Op dag 2 was het tijd om Goeree-Overflakkee te ontdekken. Na een stevig ontbijt met broodjes uit de Wonderpan en koffie uit de percolator waren we klaar om op pad te gaan. De bollenvelden stonden in bloei wat prachtige beelden opleverden met de bus. We hebben zelfs nog flamingo’s gespot bij het Grevelingenmeer. Best bijzonder om die in Nederland te zien!

Als lunch hebben we lekker kibbeling gehaald. We hadden de bus op een dijkje gezet met weinig wind in de zon. Het handige van deze Volkswagen Camper is dat je hem zo neer kan zetten dat je altijd uit de wind zit en dan voelt het april zonnetje ineens als een zomerzon. Er zitten twee gaspitjes bij de bus dus je kan altijd en overal koken of een kopje koffie zetten. We hebben de dag afgesloten met een prachtige zonsondergang en daar een pasta pesto klaargemaakt. Beter kan niet!

Na nog een fijne nacht was het alweer de laatste dag. We hoefden de bus pas in de avond terug te brengen dus konden nog volop genieten van het mooie weer en hebben nog een paar leuke plaatsen bezocht.

reismonkey oude volkswagen bus 1 - Een roadtrip door NL met een oude volkswagen bus

Waarom een camper huren?

Het ideale van een Volkswagen bus is dat je de bus kunt slapen, koken en relaxen. De bus beschikt over twee kookpitten op gas. Je kunt waar je maar wilt een heerlijke maaltijd klaarmaken. De banken klap je s’avonds uit tot en bed en het hefdak duw je omhoog zodat je ook gewoon kunt staan in de bus. Je hoeft dus niet heel de tijd gebukt te staan. En ja ook lange mannen passen er makkelijk in, want Gideon kon met zijn 1.90 meter prima rechtop staan!

De bus (Camper Lex van Camper Voet)  is geschikt voor vijf personen waarvan twee personen boven in het hefdak kunnen slapen, twee personen beneden wanneer je de bank uitklapt en je kunt eventueel een hangmat huren voor een kind van maximaal 35 kg.

Onze ervaring met Camper Lex en de Camper Voet was top! Twijfel je nog? Stop met twijfelen en ga het ervaren! Bedankt Sharony& Marcel.

Mariska & Gideon van Reismonkey.

Ben je benieuwd naar ons hele verhaal? Lees dan nu de hele blog over onze roadtrip met de oude Volkswagenbus.