Die busjes van Camper Voet, echt, die kunnen we iedereen aanraden. Je onthaast zodra je vertrekt, want je kan niet harder dan 90 km/u, je zit met een grijns in de bus én je bezorgt iedereen die je tegenkomt een grijns op z’n gezicht. Wij reden vanaf Rotterdam naar Noord-Duitsland. We zagen eerst de zon opkomen boven de IJssel. Daarna meteen door, want Noord-Duitsland was nog ver. Voor de tweede stop streken we neer vlakbij Bremen. De eerste Hanzestad die we zouden zien. Prachtige oude huizen, en vooral heel veel afbeeldingen en beelden van de Bremense straatmuzikanten.
Op de camping lazen we boeken, we tekenden, we speelden spelletjes en vermaakten ons prima. Leuke van met een andere familie op vakantie zijn is dat de meiden altijd wel een speelkameraadje hebben en je zelf dus lekker kan chillen met een boek.
Duitse campings bleken een vak apart. Vooral die in Bremen. Wat een praktisch vernuft was er te vinden, zelfs een plankje voor je bril in de douche. De Oostzee bleek prachtig! Zowel het echte ‘natuurgedeelte’ waar we torens bouwden van stenen, schelpen zochten en waar we alvast even aan het koude water voelden, als het meer toeristische gedeelte. Waar we een strandkorf huurden en met prachtige uitzicht het lekkerste gebak verorberden. Echt, dat gebak in Duitsland, ongekend lekker. We bezochten Lübeck, de tweede Hanzestad en gingen qua campings van het uberpraktische in Bremen, naar meer natuurcamping. En zelfs de natuurcamping in Klein Zwitserland is nog vrij praktisch ingericht. Prachtige natuur trouwens, daar in het gebied. Mooie meren en heuvels vol met de mooiste bloemen. We maakten er een prachtwandeling. Nog even over Lübeck hè, dat was echt een verrassend leuk stadje! We gingen er heen met het ov vanaf de camping en liepen zo vanaf het station richting het prachtige oude centrum. Die stadspoort! Snoezige straatjes, leuke terrasjes aan het water, zalige curryworst, Lübeck had het allemaal.

Na nog een duik in het meer zwaaiden we Klein Zwitserland uit en vertrokken we richting Hamburg. Jongens, wat een leuke stad is dat! We keken onze ogen uit in het Karolinenviertel, zoveel streetart hadden we nog nooit bij elkaar gezien. En ok, niet alles is art te noemen. Werkelijk iedere muur is beklad met graffiti of stickers. We deden een fietstour met een gids, waardoor we net wat meer zagen van de stad dan we te voet hadden kunnen doen. Dit is vast niet de laatste keer dat we in Hamburg waren! Na Hamburg moesten we weer richting Nederland gaan rijden. We stopten onderweg op een hele leuke camping met strandje en kanovaren, dus vermaakten ons prima op de tussenstop. Maar daarna was het echt tijd om de Nederlandse grens weer over te steken. Gelukkig met nog één stop: Groningen! We bezochten het Groninger Museum en het Forum. Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Van elkaar en van de zalige busjes van Camper Voet. Wat was het weer fijn!