Een huis op wielen: ideaal reizen met kinderen

Waarom een huisje op willen ideaal is lees je hier we vertellen we waar je kids kunnen slapen in een VW busje. En geven we nog wat reistips verderop in het artikel. Let’s begin!

Vragen jullie je af of een camper geschikt is voor baby’s en kleuters? Je kan alleen maar JA zeggen na het lezen van dit artikel!  Een rijdend huisje zo worden campers vaak genoemd en dat is niet voor niets. Je hebt namelijk alles bij de hand, een wasbak met stromend water. Een middag dutje door is geen probleem in een camper. Een camping toilet doet prima dienst als een potje voor je peuter of kleuter.

Weet je waar je kids kunnen slapen in de Volkswagen camper?

Een slaapplek voor de kleine is zo geregeld. Bij een buscamper zit achter de achterbank als het ware een ingebouwde box. Het bed wordt al snel vertrouwd voor je kind. Ze slapen vaak prima naar zo’n drukke dag in de buitenlucht, Klinkt perfect he.VW t2 interieur uitleg kinderslaapplaats achterin Volkswagen bus 1200x626 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

 

Als de kinderen wat ouder zijn kunnen ze slapen in een hangmat boven de voorstoelen. De kinderen vinden dat echt geweldig horen we van de ouders die terugkomen:) Je kan dus ’s avonds helemaal ontspannen een wijntje drinken voor je camper. Samen de dag bespreken terwijl de kids heerlijk liggen te slapen.23 mei iphone 2541 1200x900 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

Er zijn ook kinderen die liever boven in de bus slapen, dit gaat natuurlijk ook prima.

Moderne camper, achteruitrijcamera,, kamperen, gezelligheid, met dochter op pad, lastminute, volkswagen, t4, camper, bus, zwart, joyIMG 0557 1024x576 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

Het versterkt je band

Met het gezin kamperen versterkt de familieband. Even uit de dagelijkse sleur en heerlijk samen dingen ondernemen.  Samen boodschappen doen, ga zwemmen, samen marshmallows roosteren… Forellen vangen met je kids? Je bent veel meer samen dan thuis en dat is echt qualitytime voor iedereen. Een camping maakt dat mogelijk! Het is ook tof,om met 2 gezinnen een camper te huren!

IMG 1409 1200x900 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

#Tip 1 Betrek de kinderen met de plaatsen die jullie gaan bezoeken, Rijden jullie naar het strand of wordt het toch dat gave kasteel op de heuveltop. als je kind uitkijkt naar de bestemming is het des te leuker.

Genieten van de natuur

Natuurkampeerterreinen zijn stuk voor stuk idyllische plekjes in de natuur. De ene keer kampeer je midden in een boomgaard, dan weer sta je tussen een mooie bloemenveld, dan weer in een bos. Wanneer heb jij voor het laatst in het gras gelegen om naar wolkenfiguren te kijken? Of naar vallende sterren? De natuur heeft zoveel moois te bieden en het is ontzettend leuk om dit op een natuurcamping te herontdekken. Ze kunnen er heerlijk kind zijn, met hun blote voeten door het gras rennen. Als je wilt kun je het natuurkampeerterrein uitzoeken op faciliteiten. Zo kun je er zoeken of je er een kampvuurtje mag maken en of er zwemwater in de buurt is. Tel daar de avondjes rondom het kampvuur met uitzicht op de mooiste zonsondergangen bij op en het plaatje is compleet.

Vrijheid!

Dan zijn we onderweg en komen we ineens langs een mooi meer waar we eigenlijk wel even willen induiken. Of we nemen een afslag naar een uitzichtpunt, precies rond lunchtijd. Dat kan met een camper dus gewoon allemaal, omkleden en zwembroek aan. gebakken eitje voor de lunch. Zin in een vers gezet bakje koffie? Ook je keukentje heb je altijd bij je. Of wat dacht je van de wc? Ben je net weer onderweg: “mam, ik moet plassen.” Herkenbaar he?Percolator Volkswagen T4 camper Joy 1200x1931 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

Onderweg gezellig spelletje doen of tekenen

#Tip 2 Bij al onze huur campers zit er op de stoelen een 3-puntsgordel zodat je kinderen op hun normale kinderzitje of stoelverhoger kunnen zitten. Veel campers beschikken niet over normale 3 punt gordels zoals in je eigen auto, ze hebben vaak geen gordels achterin of alleen een heupgordel.

Kinderen in Volkswagen

KIDS IN VOLKSWAGEN T2, T3

Behalve slapen onderweg kun je ook gewoon lekker een spelletje doen. De kinderen zitten namelijk veilig  in hun normale autostoeltje. Voordeel van de camper is ook dat de kinderen wat hoger zitten en dus goed naar buiten kunnen kijken, handig voor een potje ‘ ik zie ik zie wat jij niet ziet’.Volkswagenbusje huren met kinderen1024x576 - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

#Tip 3 Er hoeft niet veel speelgoed mee.

Een paar spelletjes, puzzels en kleurpotloden voor regenachtige dagen, en wat speelgoed voor buiten. Je kinderen vinden genoeg afleiding op de camping zelf en spelen met wat de natuur hen biedt; je zult zien dat er altijd wel iets is waarmee ze hun tijd moeiteloos vullen. ”We hebben standaard in al onze verhuurcampers wat spelletjes liggen voor een regenachtige dag!”Spelletje spelen achterin de camper campervakantie engeland - Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt? +

Je leeft midden in de natuur

Die overnachtingen midden in de natuur zijn niet alleen het meest voordelig, maar het waren ook vaak de mooiste plekjes. Weinig faciliteiten, geen zwembad of grote speeltuin, maar wel ’s morgens eekhoorntjes aan het ontbijt. Na het eten ’s avonds nog even naar de zonsondergang kijken en rustig een boek lezen voor de camper, hoe fijn is dat! En de kids vervelen zich zonder zwembad echt niet hoor. Met wat reuzen dennenappels of met dammetjes bouwen in de rivier zijn ze lang zoet.

Kinderen maken snel nieuwe vriendjes op de camping

Kinderen maken snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op een camping. Elke keer als je naar een camping gaan dan maken  kinderen snel vakantievriendjes.  Al spreekt een kindje een andere taal dan dat zij spreken maakt het hun nog niet uit. Ze ontmoeten elkaar bij de pingpong tafel, in de speeltuin, het zwembad of bij de kinderanimatie. Op de een of andere manier zoeken ze elkaar wel op. Erg bijzonder.camper huren met gezin, tips

Laat de verwachtingen varen ⛵

Vrijheid blijheid.

Thuis hebben jullie een bepaald slaapschema of reisschema wat jullie hanteren.Wees niet boos op jezelf wanneer dit tijdens het kamperen niet helemaal wordt nageleefd. Go with the flow. Als jouw kleine een slaapje overslaat of minder goed slaapt, is dit niet het einde van de wereld. En als de kids vriendjes hebben gemaakt op een fijne camping blijf gerust een dagje langer, dit is het grote voordeel van het reizen met een camper. Is de camping en haar omgeving niet zo boeiend rijdt gewoon door naar de volgende. Als je alles vastlegt, kun je niet meer inspelen op spontane ideeën. Dit kan alleen maar zorgen voor teleurstelling.

Plan niet teveel

Een beetje hetzelfde verhaal. Als je alles vastlegt, kun je niet meer inspelen op spontane ideeën. Vergeet niet om chilldagen te plannen, Het is zo gemakkelijk o elke dag heel druk te zijn. Wij bespreken elke dag wat we gaan doen bij het ontbijt en plannen niet veel vooraf. Blijven we of rijden we door. Was het koud, dan reden we verder. Scheen de zon en hebben je kids het heel erg naar hun zin, dan blijf je. Natuurlijk zijn er een paar dingen die je graag wil zien maar durf ook te chillen!Met met de camper naar Normandië surfvakantie

Geschikt voor kinderen van iedere leeftijd?

Naarmate de kinderen ouder worden neemt de behoefte aan contact met (vakantie)vriendjes toe. Er zijn zoveel plekken waar je naar toe kunt gaan. Zo zijn er grotere campings waar van alles te doen is met kids. Over het algemeen zijn kinderen zeer flexibel, en zullen zij ook van de vrijheid van een campervakantie genieten. Zeker als je de voor hen leuke plekken bezoekt.

#Tip 4: Vakantie tip in eigen land! Zo kan je bijvoorbeeld Duinrell in je camper route opnemen. Bij slecht weer ga je dan heerlijk zwemmen in het Tikkie bad. Je staat dan op een gave camping en mag je ook de volgende dag nog het park verkennen.

Vakantie tip 2: Kampeer met de camper op park de Hoge Veluwe!

https://campervoet.nl/met-de-camper-naar-een-camperplaats-op-veluwe/

Huur een camper en ga op een korte testvakantie

#Tip 5: Stel, je bent enthousiast geworden en je wil de zomervakantie in een camper doorbrengen. Begin dan met huren!. Door van tevoren een weekje op proef te gaan kamperen kom je er achter of het bij je past.  Na een testvakantie weet je of de camper geschikt is voor de vakantie die je wil.  Gebruik je een camper minder dan 4 weken per jaar dan kun je er beter geen kopen. Kies een mooie camper bij ons uit. En het genieten kan beginnen!

Waar ga je heen tijdens je eerste camperreis?

Je hebt een camper gekozen, maar dan, waar ga je heen? Een camper is vrijheid blijheid, dus je kan gaan en staan waar je wilt en per dag bekijken waar je heen wil rijden. Je kan de reisverhalen lezen op onze website voor inspiratie. Kom je er niet uit, dan mag je me altijd bellen. Vertel me dan hoelang je vakantie hebt en ik denk met je mee.

#Tip 6: buiten de schoolvakanties kamperen

Kamperen met een baby, dreumes of peuter heeft ook zo zijn voordelen. Buiten de schoolvakanties om kamperen is bijvoorbeeld een stuk voordeliger. Ook in het voorseizoen en naseizoen zijn de faciliteiten geopend en is er animatie aanwezig.

Kortom kamperen met kinderen is een verrijking voor je. Gezellig samen van alles ondernemen. En je hebt altijd je huisje bij. Probeer het!