Gratis campingplaatsen nabij de Veluwe.

 

Zelf ben ik al met de Camper naar de Veluwe geweest, net als veel van onze huurders van onze campers. Om jou camperplaats keuze makkelijker te maken volgt hieronder een lijst met alle camperplaatsen op of rondom de Veluwe. In de omgeving van Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn meerdere gratis camperplaatsen om te overnachten in de nabijheid van het park,

Met de camper op de camperplaats

Eerbeek, De Korenmolen: GRATIS: Dat ligt op loopafstand tot de bossen(2.3 kilometer) locatie bij grand-café – gelegen aan de rand van het Veluws massief, hier zijn 2 camper plaatsen – centrum 1km. Max. verblijfsduur: Onbeperkt | Het hele jaar geopend. tijdens openingstijden kun je gebruik maken van het toilet, Hier hebben wij zelf overnacht met 2 campers en je kan gratis de bossen in lopen om te wandelen. We hebben omdat we hier gratis overnacht hebben, natuurlijk smakelijk gedineerd. We kijken der met een fijn gevoel op terug.

Putten, Gemeentehuis: GRATIS: Dit ligt op loopafstand tot de bossen (1.5 km) rustige, krappe plaats achter het gemeentehuis – op woensdag markt – centrum 50m.  Hier zijn 2 camper plaatsen. | Max. verblijfsduur: Onbeperkt |Het hele jaar geopend.

Putten, Campeerplaats De Driest: GRATIS: Dit ligt op loopafstand tot de bossen.(850m) rustige locatie gelegen midden in de natuur – vrijwillige bijdrage per overnachting – centrum 2. Hier zijn 16 camperplaatsen. Max. verblijfsduur: 72 uur | Het hele jaar geopend.

Terwolde, Brasserie Kriebelz: GRATIS: Dit ligt op fietsafstand van het park(12,7) kilometer. Bakker op 100m – centrum 200m. Plaats bij restaurant, hier zijn 2 camperplaatsen. Max. verblijfsduur: Onbeperkt | Het hele jaar geopend.

 Overige gratis camperplaatsen in de nabijheid van de Veluwe

Apeldoorn, Aquacentrum MalkanderEpe, parkeerplaats
Harderwijk, parkeerplaats Parkweg
Nijkerk, parkeerplaats Sporthal Watergoor
Putten, Campeerplaats De Driest
Twello, Sporthal Jachtlust
Wageningen, parkeerplaats Rijnhaven

Eerbeek, Oude Veluwse Spoorwegstation Betaald(7,50: Dit ligt op 500 meter van de bossen,centrum op 500 m.  Dichtbij Welkoop hier zijn 2 camperplaatsen. Camperservicepunt Veerbeek 500m. Max. verblijfsduur: 48uur | Het hele jaar geopend. Je kunt vanuit deze positie mooi fietsen naar de postbank.  – VVV-Eerbeek komt langs om het overnachtingsgeld te innen- camperservicepunt Veerbeek 500m

Op het park de Hoge Veluwe zelf ligt een natuurcamping:

Nel de Vries, heeft onze camper Lex gehuurd, om haar man te verrassen en in naar natuurcamping de hoge Veluwe geweest, klik op de link om haar ervaring te lezen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe  ligt in Gelderland en is gesticht in 1935. Een bijzonderheid is dat het park vrijwel zonder overheidssubsidie geëxploiteerd wordt. Het park krijgt z’n inkomsten voornamelijk uit de kaartverkoop om het park te bezoeken.

Op de dag van aankomst meldt u zich aan bij Ingang Hoenderloo waar u betaalt voor de camping (per persoon per nacht) en voor het Park (per persoon per dag). Het leuke van deze camping is dat de plaatsen ruim opgezet zijn en je echt in de natuur staat. Vanaf de camping is er direct toegang tot wandelpaden. Ook is er naast de camping een verzamelplaats van ”de witte fietsen” waar je gratis een fiets kunt lenen, die je op het park mag gebruiken. Zo fiets je gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden over de geasfalteerde fietspaden, zoals bijvoorbeeld het Kröller-Müller museum. Maar zelf vind ik het bezoekerscentrum leuker. Hier vind je veel informatie over het park en de dieren. Het is zo opgezet dat het ook voor kinderen leuk en leerzaam is. Het park organiseert buiten de bezienswaardigheden veel activiteiten, zoals wandelen met de boswachter of een huifkar-tocht onder leiding van een natuur gids. Bekijk hier de activiteitenagenda van Park De Hoge Veluwe

Natuurcamping op Parl De Hoge Veluwe per nacht, inclusief toeristenbelasting, exclusief entree voor het Park en elektra.

Natuurcamping volwassene met camper € 8.Edelherten nabij camperplaats op de Veluwe.

Natuurcamping kind met camper € 4.

Natuurcamping kind (0t/m5 jaar) Gratis.

Elektriciteitsaansluiting per camperplaats € 3 (per nacht).

Let op: per overnachting dient u ook de entreeprijs voor een dagkaart van het Park te betalen.Hier is een Google maps link naar de natuurcamping op de Hoge Veluwe.

 

Het park De Hoge Veluwe kent 3 officiële ingangen, een flink gedeelte is dan ook omheind:

Park Hoge Veluwe Campervoet.nl editie met gemarkeerde camping

 

Adressen:

Ingang Otterlo, Houtkampweg 9
6731 AV
(GPS Coördinaten ingang Otterlo op de Veluwe: 52.102841,5, 5.787255)

Ingang Hoenderloo, Houtkampweg 13
7352 TC
(GPS Coördinaten ingang Hoenderloo op de Veluwe: 52.1182267, 5.872661)

Ingang Schaarsbergen, Koningsweg 17
6816 TC Bezoekerscentrum, Houtkampweg 9c
(GPS Coördinaten ingang Schaarsbergen op de Veluwe:52.0271745, 5.8718166)

Waarom is de Hoge Veluwe een leuke plek om heen te gaan met de camper?

De Hoge Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland en dankt zijn faunafaam van oudsher aan de relatief grote zoogdieren, in het bijzonder het edelhert en de moeflon. De Veluwe bestaat uit loof en naaldbos. Daarnaast liggen er grote zandverstuivingen en heidevelden. Er lopen verschillende beken door het gebied en er zijn diverse meertjes.In het park zijn ook  bijzondere vogelsoorten en insecten te vinden. In het park is ook een museum te vinden. De kunstcollectie van het echtpaar KröllerMüller vormde de basis voor het in het park gelegen Kröller-Müller Museum.

 

Bezienswaardigheden op de Veluwe:

Ben je op zoek naar waar de heide te vinden is of waar er meertjes zijn, bekijk hier de Topografische kaart en kom achter de geheimen van de Veluwe. Wil je weten waar de grootste zandverstuiving van west europa is (Kootwijkerzand, bij Kootwijk.) Of waar een mooie grote heide gebied ligt(Veluwezoom-postbank).

. Je ziet het hier direct.

Zie hier de satellietkaart van de Veluwe.

 

 

 

 

Zelf was ik benieuwd naar hoe groot Park de Hoge Veluwe is ten opzichte van de rest van de Veluwe, Daarom heb ik de plattegrond van het park over de complete Veluwe heen gelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden ligt tussen Elspeet en Ermelo op de noordwest flank van de Veluwe, in een prachtige bosrijke omgeving. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een fraai aangelegd park. Op het landgoed lopen zeldzame witte pauwen rond

 

Uddelermeer

Uddelermeer

Radio Kootwijk

Uitkijktoren de koepel

Schaapskooi Hoog Buurlo

Oude paleistuinen

Uitkijktoren Kootwijk

Schaapskooi Ermelo

Bostoren Putten

Landgoed Hoekelum

Jachthuis Sint Hubertus

Middelpunt van Nederland

 

 

 

 

 

 

Ginkelse Heide

Kasteel Doorwerth

De Posbank

Natuurcentrum Veluwe

Molen de Hoop

Zweefvliegtuigcentrum Terlet