Ik wilde mijn vriend verrassen omdat we 5 jaar samen waren. Vanwege de corona crisis is er veel niet mogelijk. Toch wilde ik er graag op uit en ging ik op zoek op het internet.

IMG 1766 - Reisverhaal: Dagtrip met Berty

We hadden het al vaak over een VW busje gehad, dat het ons zo gaaf lijkt om er eentje te hebben of om er een keer mee op vakantie te gaan. Toen ik op de site van Camper Voet kwam werd ik al heel enthousiast bij het zien van de leuke gekleurde retro busjes. Ik zag dat je ze voor 1 dag kan huren in het voorseizoen. Gelukkig was Berty nog beschikbaar voor zaterdag 9 mei. Het zou een zonnige dag worden, niets hield mij dan ook tegen om verder te klikken en een reservering te maken.

Via de mail heb ik contact gehad met Marcel en kreeg ik snel antwoorden op mijn vragen.

Zaterdagochtend was het zo ver. Samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5 jaar vertrokken we naar Asperen. Daar aangekomen stond Berty op ons te wachten.

Nadat we uitleg hadden gekregen hebben we de spullen overgeladen van onze auto in het busje, niks leek ons nog tegen te houden om te vertrekken…of toch wel?

De motor startte niet. Marcel kon het gelukkig snel voor ons oplossen door de accu te vervangen. Ondertussen hadden we een route bedacht en konden we alsnog op tijd vertrekken. We zijn naar landgoed Marienwaerdt gereden. Daar hebben we Berty geparkeerd en hebben we heerlijk gewandeld en gepicknickt onder de bomen. We kregen leuke reacties van voorbijgangers. Zo nu en dan maakte we een leuke foto met de polaroid camera, helaas zijn er veel foto’s van mislukt, overbelicht. Gelukkig hadden we nog een andere camera bij en hebben veel momentjes kunnen vastleggen. In de middag zijn we zonder kaart gaan rijden en zo kwamen we langs leuke dorpjes zoals Beesd en Vuren. We wilden de dag afsluiten in de natuur besloten naar het Lignebos te rijden. Een plek die ons bekend voor deed komen. Al snel kwamen we erachter dat we hier vorig jaar ook waren geweest op camping de Lievelinge. Nu zijn we niet op de camping geweest maar hebben aan de overkant bij het meer gezeten. Een prachtig natuurgebied. Het busje heeft ons langs veel mooie plekjes gebracht. Het was een gezellige en geslaagde dag, mooie herinneringen gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar. Het busje heeft ons een heel vrij gevoel gegeven.