De Botjes naar GoodWood!

Op avontuur met Volkswagen camper Scover van 10 tot 17 september 2019. Het was een wisselvallige namiddag waarop we met camper Scover afreisden naar Hoek van Holland. Na een lange wachttijd mochten we toch eindelijk de boot op. Tussen alle andere voertuigen lieten we de T2 bus, lichtelijk nerveus, achter op Deck 3. De zon kwam op: met mijn ouders voorin en ikzelf op de achterbank reden we de Engelse grond op.

Eenmaal aangekomen op de camping in Chichester was het tijd om de bedden op te maken. De bovenverdieping was geheel voor mij en mijn ouders lagen opgerold beneden. Vanaf boven slaagde ik er nog in om mee te doen met het potje Pim Pam Pet dat zich beneden afspeelde.

lang weekend weg met de camper naar Evenement in Engeland - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!

Om 6 uur werd ik wakker met vogelgeluiden rondom de camping. Vanuit mijn slaapzak zag ik door het dakraampje de zon opkomen. Het leek verdacht veel op een droom. Na een tijdje hoorde ik ook beneden wat gestommel en was het tijd om te ontbijten. We trokken met ons busje erop uit om de omgeving te verkennen.  Eén ding was zeker: we konden geen spullen vergeten mee te nemen vanaf de camping. Alles wat we hadden lag namelijk in de bus. We reden rond zoals een dier rondloopt met al zijn bezit. Zonder zorgen dus!

Bovenbed Volkswagen T2 westfalia camper - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!
Met de huurcamper naar Engeland reisverslag - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!

Op dag drie sloot mijn broer zich ook bij ons aan. Er was precies nog een plekje om te slapen bovenin. De volgende ochtend was het zo ver. Het was vrijdag: de eerste dag van Goodwood Revival 2019! Dit is een festival op het circuit van Goodwood met als thema de jaren ’40, ’50 en ’60. Volledig in stijl kwamen we aan op de parkeerplaats waar we de bus tussen allerlei oldtimers parkeerden.

Met de camper naar Goodwood Revival 2019 - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!

We hebben drie prachtige dagen gehad rondom het circuit. De zon was volop aanwezig, zoals altijd het geval is in Engeland. Scover was erg populair en had veel bekijks op het parkeerterrein. We hebben ook nog een aantal soortgenoten van hem gespot, waardoor hij zich nog meer op zijn gemak voelde.

Maandag was het weer tijd om terug te keren naar huis. We waren nog steeds bezig met het optimaal benutten van alle mogelijkheden die de camper biedt. Dit resulteerde in een potje schaak met mijn vader in de rij voor de boot.

Spelletje spelen achterin de camper campervakantie engeland - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!

Ondertussen bleek de auto voor ons al lang te rijden en haastte mijn vader vanaf de achterbank zich terug achter het stuur.

Uiteindelijk zijn we alle vier veilig thuis gekomen van een top vakantie. Niet alleen met een uitgerust gevoel, maar ook met een grote lading aan mooie herinneringen samen.

Terug in Nederland foto van de huurcamper - Reisverhaal: De Botjes naar GoodWood!