De zomer komt steeds dichterbij en we hebben nog geen vakantieplannen. We willen graag naar Italië maar met de nieuwe auto zonder trekhaak hebben we onvoldoende ruimte om onze tent en kampeerspullen mee te nemen. Misschien is een camperbusje iets voor ons, dan kunnen ook nog een beetje rondtrekken. Goed plan. We gaan op zoek maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Net op het moment dat Campervoet een nieuwe bus had aangeschaft en deze online had gezet kwam ik ze tegen. De bus was precies wat we zochten en we hebben direct geboekt.

Op zaterdagmiddag zijn we (Louise, Sander, Sam en Suze) vertrokken we in de stromende regen richting Duitsland. Op een scoutingterrein hadden ze een plekje voor ons. Toen we op de plek aankwamen ging de zon schijnen en begon het eerste avontuur van uitpakken en opzetten.

IMG 0856 1200x900 - Reisverhaal: Familie van den Dries

De volgende dag zijn we doorgereden naar Zwitserland. We hebben het plan om maximaal 4 uur per dag te rijden. We hebben de App Campercontact om campings te vinden maar komen er al snel achter dat de rest van Nederland die ook gebruikt en alles vol zit. Via Google vinden we een leuke boerencamping Ebnet Bio Bouerhof met een geweldig uitzicht. Deze camping is zeker een aanrader wanneer je eens iets anders wilt dan massa’s Nederlanders.

IMG 0875 1200x900 - Reisverhaal: Familie van den Dries

Op dag drie staat de rit door de Gotthard tunnel richting Italië op het programma. Na een kleine wachttijd mochten we de tunnel in en rond het middaguur kwamen we aan op Camping Ranocchio aan het pittoreske Lago Piano. Een leuke kleine camping met de vriendelijkste eigenaren die ik ooit heb ontmoet. Na 10 jaar ervaring in Frankrijk is het heel bijzonder dat je door een Italiaan in het Nederlands wordt aangesproken. We staan op 10 meter van het strandje. We verblijven hier vier dagen. De kinderen hebben het naar hun zin, er zijn veel vriendjes en vriendinnetjes en zowel het zwembad als het meer zijn heerlijk.

We leven het Italiaanse leven. We drinken wijn bij de lunch, roken zalm in de Green-Egg en genieten van heerlijke pasta’s met verse ingredienten.

Op ongeveer 15 minuten rijden ligt het Comomeer waar we ook nog een dagtochtje naar toe hebben gemaakt. Omdat we het teveel gedoe vinden om alles weer in te pakken besluiten we de lijnbus te nemen.