Lees ons reisverhaal over onze ROADTRIP in de Volkswagen t2 bus Scover, waarmee wij door Duitsland hebben getoerd.

Daar staat hij dan, Scover. Ik glimlach van oor tot oor. Het groene Volkswagen busje dat de komende 2 weken ons huis zal zijn. We richten hem in met onze eigen spullen. Een nieuw avontuur kan beginnen!  Omdat we om 5 uur in de middag met Scover gaan rijden, besluiten we een camping in de buurt te zoeken. Het wordt natuurkampeerterrein Wega in de bossen van Weert. Een rustige camping midden in de natuur. We zoeken een mooi plekje, sluiten het stroom aan en klappen het dak omhoog zodat we bovenin de camper kunnen slapen. Onze eerste ochtend beginnen we met verse koffie en warme broodjes uit de wonderpan. Wat een uitkomst! Met deze pan kan je broodjes bakken op het fornuis. Je doet de broodjes in de pan met daaronder een stukje bakpapier. Vervolgens zet je de pan met deksel op een laag vuurtje op het fornuis en binnen 10 min heb je versgebakken broodjes! Heerlijk om de dag zo te beginnen.

Roadtrip ontbijt met Bakbroodjes uit de wonderpan 1024x1017 - Reisverhaal Jochem en Renske: toeren door Duitsland

Met de wonderpan die bij de camper hoort, maak je lekkere broodjes!

Als La Chouffe liefhebbers rijden we vanaf de camping in Weert richting de Ardenne, waar ons in de brouwerij het geheim van de brouwer wordt verteld. Ontdekt en gebrouwen door kaboutertjes.. en als we goed kijken dan zien we ze misschien lopen. In het bos om de brouwerij heen of anders in het café achter de bar… Een mooi verhaal en een aanrader om eens heen te gaan. De brouwerij ligt midden in de Ardennen, een mooi punt om onze roadtrip te vervolgen richting Trier en de Moezel in Duitsland. Trier is een kleurrijke stad om doorheen te slenteren. We parkeren de camper en ontdekken Trier te voet. We drinken cappuccino op het terras en eten braadwurst en kuchen (wat een heerlijke taarten allemaal in Duitsland!). Verder bewonderen we het Keurvorstelijk paleis en struinen over de markt op het grote plein. We verlaten de stad en rijden verder langs de moezel. Over smalle kronkelweggetjes door de heuvels van een prachtig Duits landschap. We passeren gekleurde huisjes, velden met wijnstruiken en kleine dorpjes aan het water, Wintrich, Mulheim, Urzig, Kinheim en verder langs de moezel omhoog richting Koblenz.

2016 06 21 03.41.00 copy 1024x575 - Reisverhaal Jochem en Renske: toeren door Duitsland

Rond 5 uur gaan we op zoek naar een camping in de buurt. We vinden een mooie camping aan de moezel en onder de heuvels, met wijnstruiken. Het dak gaat omhoog, stroom wordt aangesloten, luifel wordt uitgeklapt en de stoeltjes gaan naar buiten. Klaar om te koken! We hebben een recept uitgezocht uit het boek ‘Koken op wielen’. Quesadilla’s met kip en gesmolten kaas. Aan tafel! In de ochtend worden we gewekt door het zonnetje. Heerlijk! Vandaag rijden we verder langs de moezel richting Cochem en Burg Eltz.

Na een flink stuk kuchen en een braadworst in Cochem rijden we naar Burg Eltz. Wauw, wat is dat mooi! Zomaar duikt er tussen de heuvels een kasteel op. Verscholen tussen de bossen op een heuvel. Je kunt er naartoe wandelen. (kost je wel zo’n 1,5 uur) Het is ook mogelijk om naar de P+R te rijden. Hier kun je je auto parkeren en vervolgens verder lopen. (20 min) Een aanrader!