Dag 1: Vrijdagmiddag was het zover. Ik kon eindelijk Lex ophalen in Asperen. Bij aankomst stond camper Lex temidden van zijn broertjes en zusjes in vol ornaat te wachten. Ik werd hartelijk ontvangen door Marcel Voet, de verhuurder. Na het invullen van de documenten onder het genot van een kop koffie was het moment eindelijk aangebroken om met Lex nader kennis te maken. Lex is een heer op leeftijd in de kleurstelling geel/zwart. Je kunt zien dat hij op leeftijd is, maar hij ziet er nog verrassend kras uit! Het groen-geel geruite interieur met de donkere houten kasten doet erg warm en gezellig aan en is naar hedendaagse maatstaven nog best comfortabel en voorzien van een 2 pits-gastoestel en losse ijskast.
Marcel gaf een korte introductie en uitleg over Lex hoe hij het liefst behandeld wil worden. Daarna was het tijd om achter het stuur plaats te nemen voor een rondje rondom de kerk in Asperen. Nadat Marcel ervan overtuigd was dat Lex bij mij in goede handen was, ging ik op pad naar Waalwijk om ons petekind Isabelle (13jaar) op te halen. Wij hadden Isabelle niet verteld wat wij gingen doen, alleen dat ze met ons een lang weekend weg zou gaan.
thumbnail IMG 1251 1200x900 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle
De verrassing was daarom groot toen er ineens een ronkend en pruttelend VW T2 busje aan kwam rijden! Tieners van nu zien deze busjes natuurlijk niet veel meer rijden, maar Isabelle vond het wel een heel gaaf en vet busje! Via Eindhoven vervolgden wij onze weg met een rustig tempo van 80-90 km per uur richting ons einddoel Valkenburg. Onderweg bij Weert hebben wij nog een korte stop gemaakt bij de grote M voor een Iced Frappe. Wij vervolgen onze weg. Het busje snort gemoedelijk en de klanken van Elvis over de speaker (MP3 voor geïnstalleerd door Marcel !) geven je het gevoel terug te gaan naar de jaren ‘70. Door de relatieve lage snelheid en de hoge zit geniet je perfect van de omgeving en onthaast je echt! Eenmaal in Valkenburg aangekomen krijgt Lex van ons zijn welverdiende rust op een mooi stekje op de camping de Bron, onze verblijfplaats voor dit weekend. Het is een ruim opgezette familie camping, landelijk gelegen met goede (sanitaire) voorzieningen, een groot zwembad en voldoende schaduwplekken. Echt een aanrader! ‘S-avonds halen wij Corine op bij het treinstation van Nuth, en zijn wij compleet! De eerste avond eten wij gezamenlijk bij restaurant “Bij De Jongens” op het ruime terras in Valkenburg. Wij hebben hier heerlijk gegeten en de bediening is snel en erg vriendelijk. De eerste nacht slapen wij prima. Het dak is eenvoudig open te klappen, waardoor Isabelle de ‘ bovenverdieping ‘ helemaal voor haar ter beschikking heeft.  Corine en ik toveren de zitbank eenvoudig om in een 2 persoonsbed.
thumbnail IMG 1438 1200x900 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Dag 2: wij hebben heerlijk geslapen! Na een lekker ontbijt onder de uitschuifbare luifel vertrekken wij naar ‘Park het Plateau’ in Brunssum. Dit is een Outdoor activiteitencentrum waar je een groot klimbos hebt maar ook kunt boogschieten en diverse mountainbike routes kunt fietsen. Wij hebben gekozen voor 2,5 uur klimmen in het klimbos. Er zijn 4 verschillende klimroutes met verschillende moeilijkheidsgraden , dus voor jong en oud zeer geschikt. Prachtig gelegen in het bos, goede en vriendelijke begeleiding en je kunt er na afloop nog iets eten en drinken. 

Het klimmen en vooral abzeilen vonden wij erg leuk en spectaculair. Het lekkere ijs na afloop hadden wij ook zeer verdiend vonden wij zelf…. Eind van de middag heeft Lex ons weer terug gebracht naar de Camping waar wij nog een verkoelende duik hebben genomen in het zwembad op de Camping. ‘s-Avonds hebben wij nog heerlijk geBBQ’d.