Dag 1: Vrijdagmiddag was het zover. Ik kon eindelijk Lex ophalen in Asperen. Bij aankomst stond camper Lex temidden van zijn broertjes en zusjes in vol ornaat te wachten. Ik werd hartelijk ontvangen door Marcel Voet, de verhuurder. Na het invullen van de documenten onder het genot van een kop koffie was het moment eindelijk aangebroken om met Lex nader kennis te maken. Lex is een heer op leeftijd in de kleurstelling geel/zwart. Je kunt zien dat hij op leeftijd is, maar hij ziet er nog verrassend kras uit! Het groen-geel geruite interieur met de donkere houten kasten doet erg warm en gezellig aan en is naar hedendaagse maatstaven nog best comfortabel en voorzien van een 2 pits-gastoestel en losse ijskast.
Marcel gaf een korte introductie en uitleg over Lex hoe hij het liefst behandeld wil worden. Daarna was het tijd om achter het stuur plaats te nemen voor een rondje rondom de kerk in Asperen. Nadat Marcel ervan overtuigd was dat Lex bij mij in goede handen was, ging ik op pad naar Waalwijk om ons petekind Isabelle (13jaar) op te halen. Wij hadden Isabelle niet verteld wat wij gingen doen, alleen dat ze met ons een lang weekend weg zou gaan.
thumbnail IMG 1251 1200x900 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle
De verrassing was daarom groot toen er ineens een ronkend en pruttelend VW T2 busje aan kwam rijden! Tieners van nu zien deze busjes natuurlijk niet veel meer rijden, maar Isabelle vond het wel een heel gaaf en vet busje! Via Eindhoven vervolgden wij onze weg met een rustig tempo van 80-90 km per uur richting ons einddoel Valkenburg. Onderweg bij Weert hebben wij nog een korte stop gemaakt bij de grote M voor een Iced Frappe. Wij vervolgen onze weg. Het busje snort gemoedelijk en de klanken van Elvis over de speaker (MP3 voor geïnstalleerd door Marcel !) geven je het gevoel terug te gaan naar de jaren ‘70. Door de relatieve lage snelheid en de hoge zit geniet je perfect van de omgeving en onthaast je echt! Eenmaal in Valkenburg aangekomen krijgt Lex van ons zijn welverdiende rust op een mooi stekje op de camping de Bron, onze verblijfplaats voor dit weekend. Het is een ruim opgezette familie camping, landelijk gelegen met goede (sanitaire) voorzieningen, een groot zwembad en voldoende schaduwplekken. Echt een aanrader! ‘S-avonds halen wij Corine op bij het treinstation van Nuth, en zijn wij compleet! De eerste avond eten wij gezamenlijk bij restaurant “Bij De Jongens” op het ruime terras in Valkenburg. Wij hebben hier heerlijk gegeten en de bediening is snel en erg vriendelijk. De eerste nacht slapen wij prima. Het dak is eenvoudig open te klappen, waardoor Isabelle de ‘ bovenverdieping ‘ helemaal voor haar ter beschikking heeft.  Corine en ik toveren de zitbank eenvoudig om in een 2 persoonsbed.
thumbnail IMG 1438 1200x900 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Dag 2: wij hebben heerlijk geslapen! Na een lekker ontbijt onder de uitschuifbare luifel vertrekken wij naar ‘Park het Plateau’ in Brunssum. Dit is een Outdoor activiteitencentrum waar je een groot klimbos hebt maar ook kunt boogschieten en diverse mountainbike routes kunt fietsen. Wij hebben gekozen voor 2,5 uur klimmen in het klimbos. Er zijn 4 verschillende klimroutes met verschillende moeilijkheidsgraden , dus voor jong en oud zeer geschikt. Prachtig gelegen in het bos, goede en vriendelijke begeleiding en je kunt er na afloop nog iets eten en drinken. 

Het klimmen en vooral abzeilen vonden wij erg leuk en spectaculair. Het lekkere ijs na afloop hadden wij ook zeer verdiend vonden wij zelf…. Eind van de middag heeft Lex ons weer terug gebracht naar de Camping waar wij nog een verkoelende duik hebben genomen in het zwembad op de Camping. ‘s-Avonds hebben wij nog heerlijk geBBQ’d.

thumbnail IMG 0676 1200x900 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Dag 3: Alweer goed geslapen! Zelfde ritueel als gisteren: douchen, eitje bakken, ontbijt klaarmaken en genieten van het ontbijt en de zon! Tegen het middaguur brengt Lex ons naar de Sibbergroeve in Valkenburg waar wij voor een 1,5 uur durende mountainbike tocht via een smalle draaitrap 50 meter de mergelgrotten afdalen. Onder begeleiding van een gids fietsen wij een route van ca. 8 km door de aardedonkere gangen. Gelukkig geven de fietslampen voldoende licht om de tocht zonder aanrijdingen te volbrengen. De verplichte helmen zijn geen overbodige luxe, ik spreek uit ervaring! Onderweg stoppen wij een paar keer en geeft de gids enkele wetenswaardigheden over het ontstaan van de grotten en het delven van de kalkstenen blokken. Een bijzondere ervaring! Na afloop bezoeken wij nog de Wilhelmina uitzichttoren waar je diverse activiteiten kunt ondernemen o.a abseilen, minigolf en rodelen. Bij de kasteelreünie lunchen wij met een mooi uitzicht over Valkenburg. Na een laatste ijsje nemen wij de kabelbaan weer omhoog naar de parkeerplaats bij de Wilhelminatoren waar Lex al ongeduldig op ons staat te wachten. 

Na terugkeer op de camping maakt de BBQ wederom overuren en genieten wij van onze laatste avond met elkaar.

thumbnail IMG 1268 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Dag 4: tijd om in te pakken en Lex weer thuis te brengen! Na wederom een heerlijk ontbijt vertrekken wij rond het middaguur weer richting Asperen. Wat ons opvalt is dat op de snelweg diverse auto’s bij het inhalen gas terugnemen en de personen aan boord goedkeurend hun duim opsteken, sommigen maken zelfs een foto! Je hebt dus aardig wat bekijks! Lex kan op veel sympathie rekenen!

thumbnail image2 1200x482 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Tegen 14.30 uur parkeren wij Lex weer bij zijn thuishaven. Marcel ontvangt ons met koffie en vraagt hoe het geweest is. 

Wij hebben een geweldig weekend gehad en kunnen Campervoet van harte aanbevelen! Marcel zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Met weemoed nemen wij afscheid van Lex!  

thumbnail IMG 1359 - Reisverhaal: Marcel, Corine en Isabelle

Marcel, Corine en Isabelle