Op zondag 7 mei 2017 zijn we op weg van Sneek naar Asperen om de camper die we gehuurd hebben bij Campervoet. Even na half 7 komen we aan in Asperen en maken we kennis met Marcel, die aan het werk is geweest om een nieuw deurpaneel in een andere camper te maken. We worden hartelijk ontvangen en onder het genot van een kop koffie praten we en vullen we de papieren in. Het is zover Bertie wordt uit de garage gereden. We krijgen uitleg hoe alles werkt en waar alles ligt in de camper. We maken een rondje door het dorp om aan de auto te wennen.  Na afscheid genomen te hebben van Marcel onderweg naar onze eerste stop Maasbommel bij Eeterij De Pont. Als we aankomen, drinken we er nog een bak koffie voordat ze gaan sluiten. Het hefdak omhoog en klaar om te gaan slapen. De nacht is koud ener staat veel wind.

Onderweg in Brabant bij een Truckerscafe - Reisverhaal Martin Boers en Ria Jorna

 

We worden die ochtend wakker met vogelgezang, maar al kort erop wordt het druk omdat mensen met de pont gaan. We praten nog even met de eigenaar van de Eeterij De Pont, hij vertelde dat hij vroeger op een dergelijk bus had gereden en goede herinneringen aan heeft overgehouden.Onderweg in Duitsland - Reisverhaal Martin Boers en Ria Jorna

 

We vertrekken en onderweg worden de duimpjes omhoog gehouden als we passeren met Bertie. We rijden door Brabant richting Limburg. Onderweg is het fris in de auto, we stoppen bij een truckerscafe hier genieten we van een bak warme koffie en een kom soep. Via België waar we ff tanken rijden we Limburg weer binnen onderweg naar Valkenburg krijgen we vele positieve reacties over de camper en de zon breekt ook heerlijk door. In Valkenburg staan we bij Den Driesch, alle dagen hebben we zonnig weer. Hier komen we met leuke camper eigenaren in gesprek over  campers over de voor en nadelen van een grote en een kleine camper we horen alleen maar leuke reacties.

Na 2 dagen rijden we eerst richting Vaals. Met een rustig tempo over Limburgse wegen bereiken we Vaals. Prachtig zonnig weer is het en de mensen onderweg steken continu de duimpkes omhoog en seinen met groot licht als we langsrijden. Via Duitsland waar we langs een rustig landweggetje lunchen toeteren passerende automobilisten en wuifen rustig rijden we via Roermond naar Grubbenvorst.