Als je als camperverhuurder zelf ook met een camper op vakantie wil, moet je wachten tot alle huurders weer terug zijn. In oktober was het eindelijk zover: na een mooie zomer waarin onze busjes een hoop mensen blij hadden gemaakt, konden we zelf op pad. Bedankt nog voor alle leuke kaartjes en mooie reisverhalen die we van jullie hebben gekregen, echt tof!

IMG 1542 1200x800 - Reisverhaal: Met camper Joy naar Italië

Voor onze trip wilden we graag naar de zon. En waar in Europa schijnt die nog in het najaar? Juist, in het zuiden! Vandaar ons plan om met camper Joy naar Italië te gaan. Helaas geen weer voor jurkjes of korte broeken, maar wel mooi genoeg om zonder jas buiten te lopen. Ook heerlijk! Camper Joy hebben wij sinds het begin van 2018. Na vele reisjes met onze retro busjes wilden we eens ervaren hoe het is om met een moderne Volkswagen bus op pad te gaan.

Aan het begin van de middag vertrokken we vanuit Nederland. De eerste dag van een camperreis maken we graag flink wat kilometers. Rond het avondeten kwamen we aan in Mannheim, Duitsland. Na een korte stop waarin we een echte Duitse bretzel aten, reden we door naar Zwitserland. Daar arriveerden we ’s avonds laat in Basel, een stad aan de Rijn die bekendstaat om zijn middeleeuwse architectuur.

In Basel overnachtten we op een gratis camperplaats. De volgende dag liepen we over de Mittlere Rheinbrücke naar het oude centrum. Na wat rondstruinen door de stad, lieten we Basel achter ons en reden we verder naar het zuiden. Omdat Zwitserland wemelt van de prachtige natuur, stopten we onderweg op verschillende plekken voor een heerlijke wandeling of om even rustig in de middagzon te genieten aan een meer.