Struinend op internet stuiten we op een allerschattigst vijfpersoonscamperbusje. Lex is zijn naam. We zijn op slag verliefd. Campervoet wordt gemaild en Lex blijkt nog wel zin te hebben in een vakantiereisje deze zomer. En zo gebeurt het dat we op vrijdag 26 juli 2019 oog in oog staan met Lex. Schrik alom bij de vrouw des huizes want: gaat de bagage wel passen?! Na een uitleg van Marcel en een proefrit begint de ‘bagage challenge’ en heus het lukt!

IMG 20190821 WA0009 - Reisverhaal: Op slag verliefd

We gaan op pad en staan meteen voor een uitdaging; de hellingproef bij het verlaten van Asperen. Zweet op de rug. Het volgende zweetmoment volgt snel als we op de snelweg tussen twee immense, althans zo lijkt het ineens, vrachtauto’s rijden. We voelen ons klein in Lex. Langzamerhand wennen we aan Lex en zijn (on)mogelijkheden en arriveren op onze eerste bestemming in Zeeland. Kwadendamme om precies te zijn. Lex voelt zich in dit landschap prima op zijn gemak op de gezellige binnendoor weggetjes. En precies dit zijn de wegen waarop je van Lex gaat houden én mensen naar je toeteren en zwaaien. Want tja die Lex is nou eenmaal een leukerd om te zien.

IMG 20190821 WA0008 - Reisverhaal: Op slag verliefd

IMG 20190821 WA0010 - Reisverhaal: Op slag verliefd

Als we naar Gent vertrekken wacht ons de volgende uitdaging; met zijn vijven én alle bagage in Lex slapen. Het is even, nou ja zeg gerust een ruim half uur, puzzelen om de bagage een (ander) plekje te geven maar als we eenmaal liggen is het best knus (lees: de familie voelt zich als sardientjes in blik ;)). We zijn trots op Lex dat hij ons allen een prima slaapplek biedt. Onze Duitse campingburen spreken meerdere malen hun bewondering uit dat we zo minimalistisch reizen en de rest van het veldje kijkt enkel vol interesse – of is het mededogen – onze kant uit.

IMG 20190821 WA0014 - Reisverhaal: Op slag verliefd

Op een camping in de Belgische Ardennen ontmoeten we een bekende van Lex, namelijk de gele Joker van camper Voet. Helaas is er voor hem geen plekje op de camping en gaat hij er snel vandoor. Ook op deze camping hebben we veel aanspraak, zelfs van een jongen uit Leerdam die Lex herkent. Zou het ‘schattigheidsgehalte’ van Lex ervoor zorgen dat we op deze camping van alle kanten dingen aangeboden krijgen van onze campingburen?