Asperen, vrijdagmiddag 3 uur.  Scover staat ons al op te wachten, glimmend gepoetst en de deur uitnodigend open. Hij ziet er gezellig uit, met zijn groen geruite bekleding en zelfs een klein, houten keukenblokje. We hebben er zin in, samen lekker een weekendje weg met deze groene VW-klassieker. Jeugdsentiment ook, want ooit reed manlief zelf zo’n T2-busje.  Toch is het weer even wennen, dat schakelen. Maar algauw knorren we richting Veluwe, meezingend met alle gouwe ouwen  die uit de speakers schallen. Op schoot een ouderwetse wegenkaart en een nieuwerwetse smartphone met google maps. We zijn op zoek naar kleine kronkelweggetjes. Die in dit jaargetijde ook nog eens prachtig omzoomd zijn met sierlijk wuivend fluitenkruid. We rijden langs vaarten, waar eendenfamilies op hun gemak ronddobberen en door dorpjes in postzegelformaat. Af en toe zwengelen we aan het handvat, om de raam lekker open te zetten. Eindbestemming van onze eerste dag is camping De Bosgraaf in Lieren, een goede keus in het huidige coronatijdperk. We parkeren Scover op een ruime en rustige plek, voorzien van privé-sanitair. In een paar minuten zijn de stoelen uitgeklapt, de tafel gedekt en zitten we heerlijk te smullen van een hapjesbuffet, verrassing van onze dochters. Behalve het geluid van de vogels is het stil, heerlijk stil. We drinken nog een glaasje en zoeken dan ons camperbedje op. Er hangt zelfs een lampje naast, je zou nog een boek kunnen lezen in bed. Maar wij vallen na een paar minuten al in slaap.

04 - Reisverhaal: Peter & Margo

De volgende dag rijden we Lieren weer uit, maar niet voordat we bij de plaatselijke bakker twee gebakjes en verse broodjes hebben gekocht. Na een kort ritje zetten we Scover bij Radio Kootwijk  aan de kant en genieten  van vers gezette percolatorkoffie met gebak. Slingerdeslang rijden we daarna de Veluwe over en buigen oostwaarts, richting de IJssel.  Die steken we over en vervolgen onze weg naar camping de Twee Bruggen in Winterswijk.  Dan: Telefoon! De camping belt: “Komen jullie nog”?  We gaan zo op in onze roadtrip, dat we niet meer op de tijd gelet hebben. Gelukkig staat ons welkomstpakketje klaar, als we laat in de avond de camping oprijden. We klappen de stoeltjes weer uit, maken een lekker soepje en trekken een flesje wijn open. Wat wil een mens nog meer?!

05 - Reisverhaal: Peter & Margo

Zondagochtend,  en we worden gewekt door de zon. De laatste dag met Scover is alweer aangebroken, helaas. Nagekeken door de andere campinggasten rijden we richting Korenburgerveen, een natuurgebied bij Winterswijk. We maken er een wandeling om daarna af te zakken naar het zuiden. Bij  Panningen smikkelen we aan de oever van de Nederrijn onze laatste lunch op en kijken naar de voorbijvarende boten. Dan rijden we Scover voorzichtig op de pont en varen naar de overkant. We realiseren ons dat het Scover-weekendje bijna voorbij is. Tegen de avond komt de kerktoren van Asperen alweer in zicht. We parkeren Scover op de afgesproken plek, halen onze spullen eruit (!) en nemen ons voor: Dit gaan we nog een keer doen!

Oh ja…TIP: Check of je de koelkast hebt leeggemaakt. Dat scheelt je een extra ritje naar Asperen, de volgende dag. Het goede nieuws is wel, dat je Scover dan nog een keer ziet 😉

07 - Reisverhaal: Peter & Margo

 

P1210823 - Reisverhaal: Peter & Margo