Op de ochtend van Hemelvaartsdag 30-05-2019 vertelde Sietske dat we een weekendje weg gingen. Ik mocht niet weten wat of waarheen, het was alvast een verrassing voor mijn 60e verjaardag. Ik moest alleen m’n toilettas en slaapzak meenemen. Dat werd dus geen hotel, dat was zeker!
De reis ging naar Asperen. Daar aangekomen was er niet veel te zien in de straat, er stond alleen een groen/ witte VW T2 camper. Dat zou dus onze slaapplek voor 3 nachten zijn. Ik was totaal verrast.
thumbnail received 1087334941461442 - Reisverhaal Sietske en Dick de Graaf
Marcel was bezig de laatste voorbereidingen te treffen, we waren redelijk aan de vroege kant. Na de kennismaking met koffie erbij kregen we een duidelijke uitleg over Scover. Ook kregen we een route mee, met daarin routes en bezienswaardigheden. Geen verplichte routes, maar meer suggesties. Campings waren ook al geregeld. Een rondje proefrijden en we konden vertrekken. (Als je 2 Kevers hebt gehad heeft een T2 niet veel geheimen).
De eerste dag lekker door de Betuwe getourd met o.a. Een bezoek aan landgoed Marienwaard bij Beesd. S’avonds op de camping Scover klaargemaakt voor de nacht (dak omhoog en achterbank naar beneden) en heerlijk geslapen!
Dag 2 bracht ons verder door de Betuwe, o.a Slot Loevestein, Woudrichem en Slot Dussen. S’ middags Scover geparkeerd op de camping in Heusden, en op de fiets het stadje ingereden en gegeten.
Dag 3 bracht ons richting de Biesbosch. De route naar eigen inzicht iets aangepast, i.p.v. over de snelweg via Waalwijk naar Werkendam binnendoor over de Maasdijk. In de Biesbosch rondgekeken en nog wat rond gereden, toen op naar de camping.
Dag 4 zou een warme dag worden, 30 graden. Daarom Scover rond de middag alvast in Asperen geparkeerd, en nog een middag heerlijk gefietst langs de Linge, een prachtig tochtje.
Daarna Scover weer ingeleverd bij Marcel en Sharony, en weer met een bakje koffie afscheid genomen van deze hartelijke mensen, en natuurlijk van Scover!
Al met al 4 heerlijke dagen gehad, een ervaring om niet snel te vergeten!
Ps Scover reed ondanks zijn leeftijd van 40 jaar voortreffelijk, lekker groot stuur! En ook over de details was nagedacht, in de retro-look radio een USB stick met uitsluitend jaren 70 muziek! En onderweg werden we veelvuldig gegroet door andere oldtimer rijders.
Kortom, we hebben 4 dagen genoten. Camper Voet, hartelijk bedankt!