Afgelopen juni was het eindelijk zover. Vier vriendinnen, ook wel BlondesandBrownies genoemd, gingen het laatste weekend van juni samen weer weg. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Dit keer had zuslief (Blondie 1) het weekend georganiseerd. Zeker als verrassing voor mij (Blondie 2). We gingen kamperen! En dat is geheel niet mijn ding zeg maar. Totdat ik hoorde dat we niet zomaar even met een tentje weggingen. Nee, ze had een camper gehuurd. En wat voor eentje! Een rode retro Volkswagenbusje T2- “Berty” genaamd, bij verhuurbedrijf Camper Voet in Asperen.

3 - Reisverhaal: Vriendinnenweekend

De voorpret die wij al hadden met z’n vieren was niet te beschrijven en eindelijk was het dan zover. Die vrijdag gingen we allemaal al lekker vroeg in de auto naar Asperen, het weekend kon tenslotte niet vroeg genoeg beginnen. Daar aangekomen stond zuslief al klaar en was net zo’n spring-in- het- veld als ik mij voelde. Nu was het wachten op onze twee geliefde vriendinnen “de Brownies”.

Eenmaal compleet stond Marcel, de eigenaar van Camper Voet, die deze retrocampers verhuurt, op ons te wachten. En daar stond “Berty”! Ik weet niet wie het eerst verliefd werd van ons vieren… Wat een geweldige manier om te kamperen. Ik was om! Kamperen wordt zo geweldig! Na alles te hebben ingeladen (en dat was heel veel, tja 4 vrouwen en een weekendje weg, wellicht voor menigeen herkenbaar) en een proefrit met Marcel te hebben gemaakt, gingen we op pad. Eerst was het rijden even onwennig, maar dat was binnen enkele minuten wel weg en hup de snelweg op richting Katwijk aan Zee, onze eerste bestemming. Wat een bekijks hebben wij gehad. Alsof de gemiddelde Nederlander, die in een file staat, nog nooit vier vrouwen in een auto hadden gezien. Of zou het toch zo zijn dat het busje meer bekijks trok dan de inhoud ervan… Enfin wij hadden het grootste plezier.  Heerlijke muziek aan (zit een USB-aansluiting in en je kunt je eigen muziek over de boxen laten spelen), een Blondie en Brownie voor in en een Blondie en Brownie achterin en meezingen maar.

Ondertussen aangekomen op bestemming één, Katwijk aan Zee. De campinggasten keken hun ogen uit naar het busje en wilden graag met leden ogen aankijken hoe wij die mooie camper goed op ons plekje zouden krijgen. Het leedvermaak was van korte duur, want, huppakee, in zijn achteruit en inparkeren maar. Alsof we al jaren in dat busje reden. Bij uitstappen kregen we de grootste complimenten en vroegen ze of het schitterende busje van ons was. We hebben ze maar heerlijk in die waan gelaten. Uitpakken en heerlijk aan een cocktail. Ook even de tent ernaast opgezet. (Je kunt goed met z’n vieren in de bus slapen, echter was het dat weekend zo warm, dat we extra slaapplekken hadden gecreëerd om zo enigszins de nachten goed door te komen.)

Na een heerlijke lange avond in Katwijk aan Zee, gingen we de volgende dag weer op pad. Alles weer ingeladen en rijden maar. Want zeg nu zelf, zo’n leuke camper daar wil je gewoon mee rondrijden en in gezien worden. We gingen naar de volgende camping in Bloemendaal om daar heerlijk naar het strand te gaan. ’s Avonds heerlijk op de camping gebleven bij “onze” camper.

Zondag was aangebroken. De wind was aangetrokken en dus vertrokken wij ook weer op tijd. Het weekend zat er bijna op, maar via een grote omweg, gingen we weer richting Asperen. Via heerlijke landweggetjes en door West Nederland heen. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt voor een fotoshoot met ons vieren en de camper. We hebben tenslotte twee fervent fotografen bij ons, dus een vastlegging van dit weekend was zeker een must. Ook werden er weer nieuwe plannen gesmeed voor de BlondesandBrownies weekend en de grootste ideeën kwamen naar boven. ‘Zullen we samen zo’n camper kopen?’ riep de één. ‘En dan laten opknappen door mijn vader?’ riep de ander.  ‘Dan mogen jullie hem wel bij mij stallen?’ werd er vanaf de bestuurdersstoel geopperd. ‘Ik maak wel een planning voor wie hem wanneer mag meenemen.’  Dromen met ons vieren, want we waren alle vier verliefd op deze bus. Voorlopige blijft het voor ons nog even bij dromen, maar één plan staat wel weer vast voor volgend jaar.

Bij terugkeer bij Marcel in Asperen, is er afgesproken dat wij jaarlijks het laatste weekend van juni “Berty” huren. Dus voor iedereen, die ooit deze ervaring ook wilt hebben. Huur Berty vooral, maar helaas is hij eind juni 2020 al bezet!

Liefs,

BlondesandBrownies.