In de weken vooraf hebben we er al enorm naar toe geleefd, onze trip in een T2 model Volkswagen busje genaamd ‘Scover’.
Ik (Nicole) had het busje voor een weekendje geboekt als verrassing, omdat ik zeker wist dat Willem (a.k.a. vriend) dit helemaal te gek zou vinden. En niets was minder waar…

Op 22 juni werden we om 10.00 uur verwacht aan de 2e Industrieweg in Asperen.
En daar stond ie dan…onze Scover, the shinen in de zon. Letterlijk, want Marcel had ‘m net met veel zorg gepoetst. Vol enthousiasme heeft Marcel ons wegwijs gemaakt in en rondom het busje.

Met veel verwondering hebben Willem en ik staan toekijken hoe Marcel het busje omtoverde tot een slaapplek voor 4 personen. Het busje is een soort bouwpakket wat van alle gemakken is voorzien.

Na de proefrit samen met Marcel, had Scover er twee fans bij.

reisverhaal4 - Reisverhaal: Willem & Nicole
Het is wel even wennen, schakelen met instructies (twee vingers!) en een stuur uiteraard zonder stuurbekrachtiging. Maar het volks-wagen-busje-gevoel was er volop. Wat dit gevoel compleet maakte waren de 250 nummers uit de jaren ’60/’70 die uit de speakers kwamen.
Als je behoefte hebt om even uit de ‘stress maatschappij’ te ontsnappen, stap dan in de Scover… want je vertraagt vanzelf met een maximum snelheid van 90 km/u.

resiverhaal - Reisverhaal: Willem & Nicole

Rijdend over de dijken (aanrader!) kwamen we tot de conclusie dat we nog helemaal niet hadden nagedacht waar we heen wilden rijden. Aangezien het prachtig weer was dat weekend, kwam al snel het idee om richting het strand te gaan. Op naar Zandvoort, maar dan natuurlijk wel langs alle binnenwegen en met voldoende tussenstops om even met ‘ons’ busje te pronken.
Geweldig hoeveel bekijks je hebt; volop toeterende en zwaaiende mensen.

resiverhaal5 - Reisverhaal: Willem & Nicole

Het busje geparkeerd voor de duinen was natuurlijk een mooi gezicht. Na lekker te hebben gechilld en gegeten aan het strand, zijn we richting onze camperplaats gereden.
Hier hebben we het busje weer omgetoverd tot slaapplek. Ook voor personen van 1.90 m (zoals Willem) is het slaapgedeelte prima. Eén ding wat goed is om te weten, is dat de juiste stroomkabels om het koelkastje en het licht in het busje te laten werken, te vinden zijn achter de rijdersstoel…
Waar Marcel dit vooraf ook verteld heeft, waren wij het uit enthousiasme alweer vergeten en hebben we ongeveer een uur gezocht en niets gevonden. We hebben de juiste stroomkabels zelfs in onze handen gehad, in de veronderstelling dat het start-kabels waren (haha).

resiverhaal1 - Reisverhaal: Willem & Nicole

De volgende ochtend hebben we ons ontbijtje genuttigd onder de authentieke luifel die aan het busje zit bevestigd en uitgeklapt kan worden. Ook een zitje was uiteraard te vinden in het busje.

resiverhaal2 - Reisverhaal: Willem & Nicole
Na weer een heerlijke dag aan het strand zijn we rustig aan (kan ook niet anders) terug gereden naar Asperen, waar Marcel en Sharony ons op stonden te wachten. Na een gezellige afsluiting hebben we (helaas) afscheid moeten nemen van Scover.

Ons gaan jullie zeker nog eens terug zien!

Willem & Nicole.