Als cadeau voor ons 40-jarig huwelijk hadden we van de kinderen een 10-daagse vakantie met een T2 busje aangeboden gekregen. We zijn al een tijdje op zoek naar een VW T2 busje.

De keuze of het een camper of gewoon een busje met banken wordt was iets waar we niet uit kwamen. Vandaar het idee van onze kinderen om ons een vakantie met een camper busje aan te bieden. Een paar weken voor vertrek langs geweest en de bus bekeken. Wat foto’s gemaakt en kennis gemaakt met Marcel Voet.  Via CampToo hadden we ‘Camper Voet’ gevonden en vooral het rood met witte model ‘Berty” stond ons wel aan. Het was een 2 liter met een automaat. Bouwjaar 1977, het jaar dat we getrouwd zijn.

Op vrijdag het busje opgehaald. Na enige uitleg kon de vakantie beginnen. Ik had een usb stick met jaren 60 en 70 muziek gemaakt, speciaal voor deze vakantie. De usb aangesloten op de retro radio. Naar huis gereden en daar de vakantiespullen ingeladen en op weg naar zuid Limburg. Onze route: Zuid-Limburg en daarna zien we wel. Bij mooi weer blijven we in de buurt, bij slecht weer rijden we door naar de zon.

Op de eerste kampeerplaats aangekomen, ‘de Cotessenhoeve’ in Vaals. Een prachtige camping tegen de Belgische grens met zwembad. Tafel en stoelen eruit en genieten. In de morgen begon het te regenen. De weersvoorspellingen gaven aan dat het de komende dagen regenachtig zou zijn. Dat wordt dus shoppen in Vaals vandaag. En meteen een luchtbed kopen, want de bedjes zijn wel wat hard. Heerlijk plaatsje om te shoppen en ook het restaurant/museum ‘De Zwarte Madonna’ was het bezoek meer dan waard.

marie0 - Reisverhaal Mari & Arna

Op zondag zou de Tour de France van Düsseldorf naar Luik, onze route passeren. Dus wij onze bus op tijd opgesteld langs het parcours in Kelmis. Uren wachten en dan komt de tour in 30 seconden voorbij. Maar de reclamekaravaan zorgt voor een mooi feest.

marie - Reisverhaal Mari & Arna

marie1 - Reisverhaal Mari & Arna

Na de Tour verder richting Duitsland. In de stromende regen richting Monschau. Ook op zoek naar een tankstation want in België is de benzine minimaal 25 ct goedkoper dan bij ons.

Op weg naar de camping in Simmerath. Bij aankomst is de receptie helaas al gesloten en pas de volgende dag weer open. Dus op zoek naar een hotel en die gevonden in het grensplaatsje Lammersdorf. Nieuwe eigenaar en zie verzorgden ons super. Helemaal niet duur en prima kamers.

marie2 - Reisverhaal Mari & Arna

Vanuit onze hotelkamer wel zicht op ons busje.

Het weer in Nederland wordt beter dus