Al enige tijd was het een wens om met een VW T2 busje een keer te gaan touren door het land. De busjes met hun heerlijke uitstraling geven je een instant vakantie/ chill gevoel. Nu ik  zwanger ben en we straks in een heel andere drukte terecht komen leek het ons de uitgelezen kans om nu met ons gezin toch echt de wens te verwezenlijken.
Via Google vond ik Camper Voet, het contact verliep al snel erg soepel. Er werd snel gereageerd en gelukkig was de bus nog beschikbaar. De vriendelijke en gastvrije manier van communiceren over Scover droeg al bij aan de fijne ervaring.
Dus daar gingen we met het Paasweekend op pad met Scover. Kamperen is iets wat we niet heel veel hebben gedaan en al helemaal niet met een oldtimer busje.
Dymar (8 jaar) en gek op auto’s  leek het al langer leuk om een keer met een camper op pad te gaan. Hij had in eerste instantie een luxe camper in gedachten maar toen wij vertelde waarmee we gingen was ook hij direct enthousiast.
Bij het ophalen stond hij al huppelend en blij te luisteren naar wat Marcel ons uit ging leggen over de bus.

Nog even een proefrondje, waar ook hij natuurlijk even achter het stuur mocht zitten, en daarna konden we gaan.

1 - Reisverslag Familie Been

Dymar achter het stuur

We hadden besloten om naar La Roche in de Ardennen te gaan, een leuke rit met veel natuur en heuvels. Nu wisten we dat het oude busje niet zo hard zou gaan, 90 km was toch wel de max. We konden dus flink genieten van de omgeving. In de heuvels bij de Ardennen gingen we kruipend de berg op. We hebben hier flink om gelachen, Martijn zei nog dat we allemaal naar voren moesten leunen en lichte gedachtes moesten hebben zodat we makkelijker de heuvel op konden, heerlijk en het hoort allemaal bij de ervaring.

Eenmaal aangekomen op de camping Benelux hebben we een heerlijk plekje aan het water gevonden. Na het eten zijn we snel naar de bus toe gegaan om hem klaar te maken voor het slapen gaan. We zagen toen dat er naast ons een iets nieuwere versie van de VW camper was komen te staan, hoe gezellig en toevallig.

unspecified5 - Reisverslag Familie Been

Volkswagen busjes zoeken elkaar op

Dymar vond het geweldig dat het dak omhoog kon en dat hij dan bovenin kon slapen. We waren erg blij dat de bus goed is uitgerust met een elektrische kachel en voor de zekerheid hadden we er één extra meegekregen wat zeker nodig was, want het was wel fris.
In de nacht hadden we de verwarming voor de zekerheid uit gedaan omdat we bang waren dat deze misschien om zou vallen. Achteraf kwamen we er achter dat er gewoon netjes een beveiliging op zat maar het heeft wel gezorgd voor een gezellig moment waarbij Dymar met ‘ijspegeltjes’ aan zijn neus , midden in de nacht, lekker tussen ons in is gekropen.

De ochtenden in de bus waren ook fijn, lekker wakker worden en beginnen aan het ontbijt. We wisten van de wonderpan, waar we heerlijk broodjes in konden bakken, daar keken we allemaal al naar uit. Wanneer de mannen op zoek gingen naar de douchemuntjes kon ik mij voorbereiden op het ontbijt. Een lekker eitje koken, theetje zetten en natuurlijk de broodjes warm en wel op tafel. De bus werd zo steeds meer ons kleine huisje. De eerste dag zijn we vooral lekker kneuterig en knus in de bus gebleven. Boekje lezen, kleuren voor de paasraap en gewoon samen zijn.