Oostenrijk donderdag 30 mei tot en met maandag 3 juni | Met Berty op familiebezoek in Oostenrijk

Het is heel leuk om een avontuurlijke familie te hebben hoor, maar ‘even’ langs gaan op een verjaardag zit er niet in. Een nicht van ons woont bij haar vriend in Oostenrijk en werd eind mei 30 jaar. Een mooie leeftijd en dat moest natuurlijk gevierd worden! Gelukkig kwam de uitnodiging al tijdig, want wij moesten wel zelf vervoer en een slaapplek regelen.

De afstand is eigenlijk net te ver om in één dagje rijden, dus wat is dan handig? Tent mee?, maar dan moet je die drie keer op en afbreken. Hotels?, ook niet ideaal. Wij kwamen op een camper uit en omdat mijn vader een groot Lego fan is, viel de keus op Berty, want daar is ook een Lego-set van.

IMG 1775 e1573108915945 - Reisverslag van Eveline, Hans en Chantal Viertelhauzen

Ik moet eerlijk zijn, in het begin zag ik zo’n oud volkswagen busje niet zo zitten. Met 100km/u over de snelweg (terwijl ik het liefst 160 km/u zou rijden in Duitsland), helemaal naar Oostenrijk. Het plan was dan om een dag te rijden, een camping te zoeken in Duitsland, overnachten in het busje en de dag daarna door te rijden naar mijn nicht in Windischgarsten.

Ons avontuur begon op Hemelvaartsdag, ideaal want dan mogen in Duitsland geen vrachtwagens op de snelweg en over het algemeen was het super rustig op de weg. Ik moet toegeven: het was best relaxed om met zo’n busje op reis te gaan. Het geeft gelijk een leuke grappige sfeer. Het is knus, maar niet vervelend klein. Mijn ouders voorin en ik had alle ruimte voor mezelf achterin. Mijn moeder begon met rijden , even was ik doodsbang, maar dat viel reuze mee, zij reed best goed.

Toen wij wat verder Duitsland in kwamen, merkten wij wel dat onze Berty wat moeite had met de heuvels. Uiteindelijk waren wij blij als wij sneller dan 60 km/u de heuvel op gingen en juichten wij als wij de 100 km/u aantikte als we bergafwaarts gingen: het waren hilarische taferelen.

IMG 0549 e1573109124206 - Reisverslag van Eveline, Hans en Chantal Viertelhauzen

Mijn moeder rijdt niet vaak als mijn vader en ik ook in de auto zitten, want wij kunnen nog wel eens veel commentaar leveren. “Haal nou in” of “Je mag wel de maximum snelheid rijden”, dus voor mijn moeder was het heel relaxed om in Berty te rijden. Inhalen was namelijk geen optie, want harder dan 80 km/u konden wij toch niet. Voor het eerst hadden mijn ouders dezelfde rijstijl.

Na een dag rijden zocht ik een camping uit waar wij konden overnachten. Uiteindelijk een camping gevonden waar een leuk watertje bij zat. Wij waren allemaal best moe na een dag reizen, dus we gingen redelijk vroeg slapen. Al snel merkten wij: als iemand zich omdraaide in bed bewoog het hele busje. Ik lag boven in en mijn ouders beneden, maar elke keer als mijn moeder zich omdraaide werd ik voor mijn gevoel wakker geschut. Uiteindelijk hebben we er om kunnen lachen, maar in het begin was het wel even wennen. De dag daarna moesten we nog een paar uurtjes rijden naar onze eindbestemming en uiteindelijk kwamen we daar rond de middag aan.

Mijn nicht vierde haar dertigste verjaardag op twee dagen: vrijdagavond en zaterdagavond. De vrijdag was vooral voor de familie en hechte vrienden die ook uit

Nederland waren gekomen en zaterdag was het een groter feest met veel vrienden van hen uit de omgeving.

Er waren nog redelijk wat mensen vanuit Nederland naar Oostenrijk gekomen: de een met het vliegtuig, de ander met de auto. We hoorden meerdere keren voorbij komen dat mensen het vervelend vonden dat er zoveel stukken in Duitsland waren dat ze maar 80 km/u mochten rijden in verband met wegwerkzaamheden. Toen konden wij leuk vertellen dat dat onze maximum snelheid was en er dus geen last van hadden gehad.

IMG 0675 2 1200x900 - Reisverslag van Eveline, Hans en Chantal Viertelhauzen

Na een leuk weekend te hebben gehad met familie en vrienden gingen wij weer op weg naar huis. We gingen op zondag rijden en hadden gelukkig weer geen last van vrachtwagens. Aangezien het een lange rit blijft en we wilden genieten van het vakantiegevoel met Berty gingen we overnachten op een leuke camping in Duitsland. Toen we op maandag naar huis gingen hadden we helaas wel last van vrachtwagens op de weg. Geloof me, het is een heel raar gevoel als jij in zo’n klein busje daar tussen zit, maar uiteindelijk levert dat wel grappige verhalen op.

Wij vonden onze reis met Berty een unieke beleving.