Maandag 25-10-2021

Vandaag gaan we de T2 bus Berty ophalen! We hebben tassen vol spullen, maar ook stiekem wat B&B’s geboekt, om het toch een beetje luxe vakantie te maken. (Overigens zijn veel campings ook al dicht). Na de technische uitleg kunnen we op pad, en we hebben meteen een lifter te pakken dus mee gaat tot het eerste pondje. Dat is meteen een beetje spannend, want hoe zit het ook al weer met zo’n raampje naar beneden draaien, en de eerste keer weer starten gaat ook niet helemaal soepel. Een medewerker van het pondje maakt ook nog een opmerking dat ze het maar niks vindt, zo’n oude auto.

Vandaag gaat de reis richting Katwijk aan Zee. Het is hard werken zonder stuurbekrachtiging en al die rotondes!

Na een wandeling over het strand, gaan we naar onze eerste B&B, in Rijnsburg. We parkeren het busje in de straat en prutsen een tijdje tot we weten hoe het stuur / pedaal slot werkt, maar uiteindelijk komt het goed.

Dinsdag 26-10-2021

Na een heerlijk ontbijt, laden we onze spulletjes weer in. Nog even de olie checken, en dan weer onderweg. Vandaag stoppen we eerst bij de Space Expo in Noordwijk om vervolgens door de bollenstreek richting Enkhuizen te rijden.

Onderweg stoppen we bij de Keukenhof. Geen tulpen, maar wel mooie herfstkleuren en dahlia’s in de kasteeltuin. Vervolgens door naar het gemaal van Cruquius en richting het volgende pondje in de Haarlemmermeer.

Aan het eind van de dag komen we aan in het plaatjes Opperdoes. We eten onze afgehaalde frietjes lekker op in het busje en overnachten vervolgens in een trekkershut.

Woensdag 27-10-2021

Vandaag begint de dag wel een beetje spannend met een rit van Enkhuizen naar Lelystad over de dijk. Gezien de wind rijden we niet zo hard, wat onze medeweggebruikers niet altijd op prijs stellen, maar we vervolgen rustig onze weg.

Als we aan de andere kant zijn aangekomen, nemen we even een kijkje bij de Batavia en het outlet center. We kopen een petje en donuts om onze weg te vervolgen door het platte Flevoland.

Vlakbij onze volgende overnachtingsplek stoppen we bij de orchideeënhoeve in Luttelgeest. Ze hebben echt veel meer dan orchideeën en we vermaken ons daar prima. We komen zelfs auto’s tegen die nog ouder zijn dan Berty.

Donderdag 28-10-2021

Vandaag gaat de reis, via de Veluwe, terug richting het zuiden. Bij de Intratuin in Barneveld weten we nog een leuke souvenir te bemachtigen om met Kerst nog even terug te denken aan ons reisje.

De laatste tussenstop is bij de pyramide van Auterlitz. Ondanks dat we in de buurt hebben gewoon, was het er nooit van gekomen om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Hierna vervolgen we onze reis naar Wijk bij Duurstede voor onze laatste overnachting.

Vrijdag 29-10-2021

Voordat we vertrekken nog even olie bijvullen en Alpa’s voeren.

Dan de laatste stopjes bij de wasbox in Leerdam en het pompstation in Asperen. En dan zit de reis erop!