Vertrokken richting Asperen waar we leuk werden ontvangen door Marcel. Na wat uitleg en een testritje, wat overigens nog best spannend was en Marcel ons toch nog heel even moest redden aangezien we anders al zijn klaprozen kapot hadden gereden 😉 vertrokken we richting Valkenburg.

Hysterie alom de eerste kilometers, “hoe schakelde je ook alweer, hoe ging je ook alweer in zijn achteruit, wat moet je hard remmen, een mega stuur en hoe kom je überhaupt Asperen uit met alle wegafzettingen op de binnendoor wegentjes”.  Veel gelachen en vooral volop genoten.

Na wat kilometers raakt Scoover gewend aan jou en jij aan Scoover.
Wat een ervaring, rijden in Scoover. Heel veel vrolijke mensen die allemaal naar je zwaaien, toeteren en lachen. We kwamen aan op een erg leuke stadscamping, Den driesch, met een mega mooi uitzicht. Heerlijk, even bijkomen van de rit met een biertje en genieten van de dagen die nog gingen komen. Scoover heeft het heuvelachtige Valkenburg met een dikke 10 overleefd.  Na 2 nachten in Valkenburg te zijn verbleven kwam het moment dat de camper na 2 dagen stilstaan weer gestart moest gaan worden. Even spannend maar Scoover liet ons niet in de steek en startte direct in 1 keer. Yeaahh!! Op naar Maasduinen. Onderweg een leuke stop in Weert gehad, even kunnen genieten van het mooie weer en een drankje.

Aangekomen op de volgende camping werden we even stil, wat een mooie omgeving.
Echt een aanrader om te gaan camperen in één van de natuurcampings van het Staatsbosbeheer “logeren bij de boswachter”. Prachtige rustige campings in een bosrijke omgeving. Wel even van te voren reserveren want deze campings zijn erg gewild bleek nadat er een hoop mensen zonder reservering weer konden vertrekken.
Na Scoover hier te hebben geïnstalleerd zijn we nog een mooi stuk gaan wandelen in het National park in Maasduinen. Na de nacht te hebben doorgebracht op deze mooie camping ( de mooiste van Nederland volgens de boswachter) hebben we onze reis voortgezet richting de Veluwe. Wederom een erg mooie camping midden in het bos. Veel konijntjes rondom de camper en het verhaal ging dat er ook wat wilde zwijnen zouden zijn. Deze niet gezien overigens. Wel midden in de nacht het geluid van een bosuil gehoord.
Een midweekje was wat ons betreft eigenlijk net te kort want het moment dat we weer moesten vertrekken naar Asperen kwam sneller dan verwacht.

Voordat we Scoover terug brachten bij Marcel kreeg hij nog even een welverdiende douche waardoor hij weer glom zoals dat we hem hadden meegekregen.  Bij aankomst bleken wij iets wat vroeg te zijn waardoor we heel even stiekem hebben gedacht om de camper mee te nemen naar huis. Helaas kwam Marcel op dat moment net aanrijden, gemiste kans voor ons.

We hebben genoten van de waanzinige trip met Scoover en raden het dan ook iedereen aan!
Misschien de volgende vakantie toch ook maar eens die caravan van Campervoet uitproberen 😉

Chris & Natasja