Propex Standkachels

Propex HS2000 www.campervoet.nl  1 - Standkachel overzichtspagina

Propex HS2000

Propex Heatsource Heater Gaskachel HS 2211 met digitale thermostaat.

Compacte gaskachel geschikt voor montage in uw caravan of camper! Door een beetje doe-het-zelver goed in te bouwen. Alleen (LPG)gas en 12 volt nodig. Een propex gaskachel is ook goed te gebruiken tijdens het rijden. In combinatie met de Vim beugel (Vehicle in motion, Bracket) Dus ook een ideale oplossing voor de vaak slecht te verwarmen luchtgekoelde VW’s!

”Deze kachel is de perfecte oplossing als je een plekje over hebt in je voertuig, waar je de kachel kunt installeren. Je hebt wel iets meer omgevingsgeluid dan bij een onderbouw kachel..”

Propex hs2000 standkachel
Propex kachel www.campervoet - Standkachel overzichtspagina

Propex HS2211

Propex Heatsource Heater Gaskachel HS 2211 met digitale thermostaat.

Compacte gaskachel geschikt voor montage onder de vloer van uw caravan of camper door de waterdichte behuizing! Door een beetje doe-het-zelver goed in te bouwen. Alleen gas en 12 volt nodig. Een propex gaskachel is ook goed te gebruiken tijdens het rijden. Dus ook de ideale oplossing voor de vaak slecht te verwarmen luchtgekoelde VW’s!

”Wij kiezen bij voorkeur voor deze kachel omdat het ruimte in de camper scheelt als de kachel onder het voertuig gemonteerd zit.”

Propex Hs2211 standkachel

Jaren geleden besloten wij Propex standkachels in te bouwen in onze retro campers om onze huurders net dat beetje meer comfort te geven.  Ze blijken perfect te zijn voor onze retro buscampers.

Voor onze retro camperbusjes, waar we geen ruimte wilde opofferen. Hebben we gekozen voor de Propex Hs 2211, dit is namelijk een standkachel bestemd voor montage onder de vloer van de bus. De HS2211 zit gemonteerd in camper Scover, Berty en Iness. Er is ook een versie leverbaar welke je in de camper dient in te bouwen. Dat is de Propex HS2000. Deze is te vinden in onze camper Bea en is wat goedkoper in aanschaf.

De Propex gaskachels zijn prima geschikt om zelf te monteren door de doe het zelver, aangezien ze geleverd met een heldere instructie handleiding. standaard werken de kachels op 12v en tegen meerprijs is een 24v uitvoering ook leverbaar. Ben je zelf een camper of caravan aan het verbouwen en wil je ook het comfort van een goede en veilige standkachel. Overweeg dan een Propex standkachel. Wij kunnen alle kachels leveren van Propex.

De Propex kachels zijn te gebruiken met LPG dampgas. Maar ook voor Propaan en butaan zoals in een normale gaswisselfles zit, die je overal in Europa kunt kopen.

Tip: Als je deze gaskachel aansluit op je luchtkanaal in combinatie met een VIM(vehicle in motion) kit. Is dat prima geschikt voor de apk eis, zelfs  als de kachelpotten(warmtewisselaars) niet aangesloten zijn op het luchtkanaal van het voertuig.

APK richtlijn met betrekking tot het ontwasemen of ontdooien van de voorruit.

Voor auto’s die qua eerste toelating geregistreerd staan van na 30 september 1971 moeten voorzien zijn van een goed werkende voorruit ontwaseming installatie. Deze werkt door middel van een luchtstroom opgewekt door de kachelmotor/kachelventilator/aanjager. Ook hierbij is de minimale eis dat de aanjager/kachelventilator op minimaal 1 stand werkt en er een “duidelijk voelbare op de voorruit gerichte luchtstroom is”.