Heb jij plannen om met een camper op vakantie te gaan? Wat leuk! Lees hieronder onze 5 ultieme tips voor een geweldige camper vakantie! 🙂

Tip 1: Go with the flow!

De eerste dag van de vakantie is altijd druk en verhoudingsgewijs rij je op de eerste dag altijd meer dan op de rest van de vakantie. Tip is om de eerste overnachting alvast te boeken. Bepaal vervolgens pas onderweg waar de reis verder naar toe gaat. Met een camper op pad gaat echt om deze flexibiliteit.  Terwijl je een kopje koffie drinkt, bedenk je waar je naar toe wil. Wij horen vaak wat de huurders van Camper Voet hebben gedaan, en het is altijd leuk om te horen dat huurders achteraf vaak een andere route hebben afgelegd. Ze volgden de zon of zagen een leuk dorpje langs de weg. Dit had je anders misschien wel gemist.

Tip 2: Rij niet te ver achter elkaar

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naar toe! Vanaf het moment dat je de autosleutel om draait, begint de vakantie. Probeer daarom niet te ver achter elkaar te rijden om bijvoorbeeld in de eerste dag in Milaan aan te komen. Zelf rijden we op de eerste dag de grens over en pakken dan al snel een overnachtingsplaats, in de buurt van een restaurantje. En kruipen al snel het bed in, zo begint onze eerste vakantie dag gelijk al relaxt!.

Tip 3: Waarom heb ik dit allemaal meegenomen?  ¯\_(ツ)_/¯

De gedachte dat je teveel hebt meegenomen, ontstaat vaak tijdens je reis.  Wij verhuren compacte classic Volkswagen campers. Het voordeel hiervan is dat je normaal kan parkeren in een parkeervak en op veel plekken juist wel kan komen. Hier tegenover staat een wat beperkte kastruimte.”Al past er zat in de kastjes als je het handig inpakt”. Onze tip is om niet teveel mee te nemen. Wat shirts, broeken, ondergoed warm vest voor ’s avonds. Voor iedere inzittende maximaal een sporttas al bagage, Zo voorkom je dat je niet terug komt van vakantie en de helft niet hebt aangeraakt. Bij onze campers zit al een volledig inventaris zodat je kunt koken en dergelijke dat scheelt alweer inpakken.  Vaak komen huurders namelijk terug en zeggen ze ik had toch een hoop spullen mee hadden genomen die we niet gebruikt hebben.  En in het buitenland zijn natuurlijk ook winkels, dus als je echt iets bent vergeten kan je dat altijd nog kopen. Stiekem vinden wij het altijd leuk om deze winkels en hun andere producten te ontdekken!

Tip 4: Download een app om camperplaatsen te vinden

Download een app op je telefoon om snel de leukste camperplaatsen te vinden. Dit maakt het  zoeken  naar de volgende camping een stuk gemakkelijker. En je kan filteren op voorzieningen: met douche, wifi, toilet, speelplaats voor de kinderen. Ook kan zoeken op prijs (ook al is dit niet altijd up to date). Wij lezen altijd de recensies om onze keuze te vergemakkelijken. Onderstaand een screenshot van de camperplaats app gemaakt door het NKC (nationale camper club). Met 27729 camperlocaties in 52 landen.

Camper contact app NKC

 

Tip 5: Ontdek en geniet!

Reizen met een camper is genieten van de vrijheid die een camper je biedt. Hou niet teveel vast aan je originele plan als je gevoel anders zegt. Zwerf wat rond in onbekende plaatsen. Loop eens van de hoofdstraten af en drink daar wat bij een hip barretje die je anders niet gevonden had. Vaak word je juist verrast door kleine dorpen en of steden die je onderweg tegenkomt. Het tofste is om gewoon naar een gaaf kasteel toe te rijden die je tegenkomt onderweg. Of stop eens bij dat beekje wat je onderweg tegenkomt. En proberen dan samen met de kids een dam te bouwen om het water tegen te houden. (Dit is een van mij tofste vakantie herinneringen van toen ik jong was). Ontdek zo samen de mooiste plekjes. Geniet en relax! Veel plezier op vakantie!

 

Groeten,

 

Marcel & Sharony