Heb jij plannen om met een camper op vakantie te gaan? Wat leuk! Lees hieronder onze ultieme tips voor een geweldige camper vakantie! 🙂

# 1: Go with the flow!

De eerste dag van de vakantie is altijd druk. Verhoudingsgewijs rij je op de eerste dag altijd meer dan op de rest van de vakantie. Tip is om de eerste overnachting alvast te boeken. En terwijl je ’s morgens een kopje koffie drinkt bespreken jullie waar je die dag naar toe wil. Natuurlijk is het goed om een reisdoel te hebben maar hou je er niet te stevig aan vast. Wij horen bij het inleveren van de campers regelmatig dat huurders achteraf vaak een andere route hebben afgelegd dan dat ze vooraf dachten. Ze volgden de zon of zagen een leuk dorpje langs de weg. Ook zo beniewd naar de reisverhalen die onze huurders met jou willen delen!

# 2: Rij niet te ver achter elkaar

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis er naar toe! Vanaf het moment dat je de autosleutel om draait, begint de vakantie. Probeer daarom niet te ver achter elkaar te rijden om bijvoorbeeld in de eerste dag in Milaan aan te komen.  Zelf rijden we op de eerste dag een uur of 2 of 3 de grens over en pakken dan al snel een overnachtingsplaats, wel in de buurt van een restaurantje. Na het avondeten drinken we nog een theetje in de camper en kruipen we al snel het bed in. Zo blijft onze eerste vakantie dag relaxt!

IMG 16481 1200x1600 - 12 tips voor jullie geweldige campervakantie na 10 jaar camperervaring!

# 3: Hoe ervaar je tijdens het rijden het vakantie gevoel?

Zelf chillen we hem altijd op de snelwegen. Door voor of achter de vrachtwagens te rijden met voldoende tussenafstand. Dit zorgt ervoor dat het overige verkeer langs je heengaat. Je hoeft daarom niet constant in de spiegels te kijken. Waardoor je al snel in een chille vakantie modus komt. Wil je wel veel kilometers afleggen pak dan onze campers Joy of Ad. Die rijden gemakkelijk met het snelle verkeer mee. Maar geloof me chill rijden is the way to go!

Minitip: Op tolwegen en Ferry’s  betaal je met onze campers, veelal het goedkoopste tarief omdat onze campers niet langer zijn dan 5 meter.

reisverhaal9 - 12 tips voor jullie geweldige campervakantie na 10 jaar camperervaring!image23 - 12 tips voor jullie geweldige campervakantie na 10 jaar camperervaring!

# 4: Waarom heb ik dit allemaal meegenomen?  ¯\_(ツ)_/¯

De gedachte dat je teveel hebt meegenomen, ontstaat vaak tijdens je reis.  Wij verhuren compacte classic Volkswagen campers. Het voordeel hiervan is dat je normaal kan parkeren in een parkeervak en op veel plekken juist wel kan komen. Hier tegenover staat een wat beperkte kastruimte.”Al past er zat in de kastjes als je het handig inpakt”. Onze tip is om niet teveel mee te nemen. Wat shirts, broeken, ondergoed warm vest voor ’s avonds. Voor iedere inzittende maximaal een sporttas al bagage, Zo voorkom je dat je niet terug komt van vakantie en de helft niet hebt aangeraakt. Bij onze campers zit al een volledig inventaris zodat je kunt koken en dergelijke dat scheelt alweer inpakken. Te vaak komen huurders terug en zeggen ze ik had toch een hoop spullen mee hadde