#Vanlife

Als er regelmatig toffe camperbusjes in je tijdlijn verschijnen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al bekend met de # Vanlife.

Foster Huntington deed al aan the “Vanlife” voordat hij op het idee kwam om de #Vanlife by zijn foto’s te zetten. Als tegenhanger tegen de #thuglife. Hashtag!

Het sloeg aan en inmiddels staan er op instagram meer dan 5 miljoen berichten met de #vanlife

Vanlife is inmens populair omdat het veel mensen aanspreekt die druk en gejaagd leven. Een steeds grotere groep 20tigers en 30tigers, verruilen hun stressvolle baan voor het vrije leven.

Werk

Creëren en van de wereld leren. Als je ingehuurd wordt om met je laptop werk te doen voor een ander en niet gebonden bent aan een vaste werkplek wordt het wel erg verleidelijk om mee te gaan in de Vanlife  beweging. Je kan werken wanneer je wilt mits je een goede internet verbinding hebt.

En je hoeft niet zoveel te werken omdat de kosten van je levensonderhoud een stuk lager zullen zijn.

Ook wordt er van seizoensbaan naar seizoensbaan gereden. Denk dan bijvoorbeeld aan appels plukken in Nederland of sinaasappels plukken in Spanje. Werken op een camping is ook zo een tof idee.

Zo raakte ik op camping de Lievelinge in het houtgestookte bubbelbad in gesprek. Met een stel die ‘s zomers werkte op de camping en ze verbleven op de camping met hun camper. Ze verhuurde hun appartament in Utrecht. En in de winter ging reizen van het gespaarde geld met diezelfde camper.

#Vanlife in europa.

Ook in Europa wordt het steeds meer mainstream om een tijdje te gaan reizen in een camper. Mijn eerste Vw busje die al jaren in de hoek stond. Verkocht ik aan een dame die een jaar lang ging reizen met haar (mijn oude) luchtgekoelde Volkswagen t3 camper.

Ze had wat geld gespaard, kwam bij me kijken welk busje het best paste bij haar reisdoel en kocht mijn eerste vw camper! Haar droomreis nu was het moment voordat haar zoontje naar school moest. Je kan haar hier volgen op Insta!

Cultbus!

Veel Vanlifers die actief bezig zijn met social media, dromen van online bekendheid! Meer dan gemiddeld hebben Vanlifers met een groot bereik. Een idilisch cultbusje busje. Zoals een Volkswagen T2 of T3.

Hieronder zie je een paar istagram account waardoor je je baan wil opzetten om ook te gaan reizen!

The idle bus theory

https://www.instagram.com/idletheorybus/

Als je langere tijd in een bus wil gaan leven moet je gaan leven met minder spullen. Je hebt immers beperkte meeneem mogelijkheden. Met minder spullen heb je minder zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

toffe vanlife familie https://youtu.be/2qNb8w29z6k