Zit er een toilet in de camper?

Een mobiel toilet (Porta Potti) is tegen een kleine vergoeding te verkrijgen. Het juiste bedrag staat op de tarievenpagina. In de handleiding staat een uitleg over hoe een potti potti gebruikt dient te worden.

Graag net zo schoon weer inleveren als dat je ‘m van ons meekrijgt.

Zijn de retro campers betrouwbaar genoeg voor een lange tijd op de weg?

Volkswagens waren lange tijd de meest betrouwbare auto’s op de weg en nog altijd staan de luchtgekoelde motoren bekend om hun bedrijfszekerheid. Mits goed onderhouden natuurlijk, maar daar hoef je je bij Camper Voet geen zorgen over te maken! Wij beschikken over een eigen werkplaats met 3 hefbruggen. En een eigen monteur die wekelijks onze voertuigen onderhoudt.

Wat zijn de afmetingen van de campers?

Hieronder vind je de afmetingen van onze Volkswagen busjes en campers.

Volkswagen Transporter (T1) personen busjes.

Lenny en Goldy

Lengte:          4,19 meter

Breedte:        1,73 meter

Hoogte          1,94 meter

Volkswagen Transporter 2 (T2).

Scover, Berty, Ria, Lenny, Bea en Sunny

Lengte:           4,6 meter

Breedte          1,72 meter

Hoogte:           2,07 meter

Volkswagen Transporter 3 (T3) Westfalia.

Iness en Sofie:

Lengte:           4,6 meter

Breedte          1,85 meter

Hoogte:           2,07 meter

Volkswagen Transporter 4 (T4) California.

Joy en Ad:

Lengte:           4,79 meter

Breedte          1,84 meter

Hoogte:           Ad, 1,99 meter Joy 2,10 meter ivm achteruitrijcamera die achterop het dak gemonteerd zit.

Volkswagen Transporter (T5) California.

Wander en Dre:

Lengte:          4,78 meter

Breedte          1,84 meter

Hoogte:          1,99 meter

Wat moeten we doen bij pech onderweg?

Pech onderweg, dat kan je met elke auto overkomen. Maar dat maakt het niet minder vervelend. Mocht het ondanks het goede onderhoud toch gebeuren. Heb je pech met je voertuig. Vaak kunnen we je telefonisch op weg helpen met een kleine tip.

Dan kun je in Nederland een beroep doen op Pechhulp on demand, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hoe hiermee om te gaan wordt in de meegeleverde handleiding, duidelijk uitgelegd.

Als je met de bus naar het buitenland wilt, mag dat alleen als je de door ons geadviseerde reisverzekering afsluit. Bij pech word je dan goed geholpen door de Nederlandse meldkamer. Kijk hier voor de volledige uitleg van deze verzekering.

Wat gebeurt er nadat ik heb gereserveerd?

Nadat je de camper via de website hebt gereserveerd, wordt je aanvraag persoonlijk gecontroleerd door Camper Voet. Bij goedkeuring ontvang je een bevestiging per mail. Vanaf dat moment is de boeking definitief. Als je via de e-mail of telefonisch boekt, vragen we apart om een betaling naar het rekeningnummer van Camper Voet. Daarna ontvang je ook een bevestiging per mail.

Voor vertrek ontvang je een handleiding met alle informatie over hoe de camper werkt en handige tips voor vertrek, zoals een inpaklijst. Zodra je de bus komt ophalen, krijg je een rondleiding en vullen we samen de huurovereenkomst in. Hierbij heb je de gelegenheid om je laatste vragen te stellen en indien gewenst nog samen een rondje te rijden zodat je precies weet hoe de camper werkt.

Moet ik mijn eigen beddengoed meenemen?

Iedere camper is standaard voorzien van twee passende hoeslakens. Eentje voor het onderbed en een voor het bovenbed. Daarnaast heb je de keuze om zelf beddengoed en kussens mee te nemen of dat wij die voor je verzorgen. Deze zijn per persoon bij ons verkrijgbaar. Wanneer je besluit zelf beddengoed mee te nemen, is het handig om de afmetingen te weten. De campers zijn voorzien van een boven en onderbed:

• Onderbed – 121 cm bij 190 cm
• Bovenbed – 120 cm bij 190cm

“Zelf ben ik 1.88 lang en slaap heerlijk in de camper.” – Marcel Voet

Kan ik mijn mobiele apparatuur opladen?

Zeker! Er zijn voldoende oplaadpunten in de campers. Voorin de campers zitten oplaadpunten voor je navigatiesysteem en je smartphone. Je hebt ook normale 230v stopcontacten tot je beschikking. Deze zijn alleen te gebruiken wanneer je aan een elektriciteitspaal staat.

Achterin naast het bed vind je meerdere oplaadpunten met een usb-ingang en we hebben beneden een leeslampje gemonteerd zodat je in iedere camper nog even kunt lezen voor het slapen.”Dit beide vind je alleen bij Camper Voet”

Kan ik met Bitcoins betalen?

Zeker, bij het huren van een klassieke Volkswagen camper kun je ook met Bitcoins betalen. Als je een reservering definitief maakt via onze boekingsmodule, kom je op een pagina met betaalmogelijkheden, waar ook Bitcoins bijstaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Als je er niet uitkomt, kun je ons altijd mailen. Dan ontvang je een Bitcoin-adres waarmee je het digitale geld kunt overmaken.

Is het niet koud ’s nachts, in zo’n klassieke camper?

Nee, dat is het zeker niet! Alle campers beschikken over een elektrische kachel en zijn voorzien van geïsoleerde wanden. Om je er zo warmpjes mogelijk bij te laten zitten, hebben we sinds april 2017* standkachels in onze retro camperbusjes gebouwd. Deze busjes beschikken nu dus over twee kachels: een elektrische voor op de camping en een standkachel. Het is dus gedurende het hele jaar goed vertoeven in de bus.

*Standkachels vind je niet in andere retro Volkswagen campers die verhuurd worden, wij bieden dit als enige aan in Nederland!

Ik ben lang, pas ik in jullie campers?

Wij hebben al diverse avonturiers gehad van boven de twee meter die met veel plezier op pad zijn geweest en in onze campers hebben geslapen. Als je zelf wilt ervaren of je comfortabel in de camper past, mag je natuurlijk altijd langskomen. Het is dan wel handig om een afspraak te maken, zodat er ook daadwerkelijk een camper aanwezig is op de dag van je bezoek. De koffie en thee en fris staan altijd klaar.

 

Hoeveel is de borg en waarom betaal ik borg als ik bij jullie een camperbus huur?

Dat doen we om het eigen risico van de verhuurverzekering van de camperbus te betalen, de door een huurder veroorzaakte schade te repareren en eventuele boetes tijdens de huurperiode te betalen.

Gelukkig is dit zelden nodig en is de kans groot dat je je borg gewoon weer terugkrijgt.

BORG: Voor alle campers geldt een borgsom van €900,- voor consumenten. Dit is tevens het maximale eigen risico per schadegeval.

VERLAGEN VAN DE BORG: De consument kan de borgsom verlagen naar 250 euro per gebeurtenis. Tegen een meerprijs van 50,- per periode korter van een week of korter. Dit betekent dat als je een weekend, midweek of week weggaat, je 300 euro op onze rekening stort en je 250 euro terugkrijgt als de camper onbeschadigd terugkomt.

Als je langer dan een week weg gaat (bijvoorbeeld: week plus weekend, week plus midweek of 2 weken) kost het verlagen van de borgsom 100,- en stort je in totaal 350 euro op het rekeningnummer van Camper Voet. De borgsom van 250 euro krijg je terug als de camper onbeschadigd terugkomt. Bij 3 weken kost het verlagen van de borgsom 150,- en stort je 450 euro etc.

De borg dient uiterlijk een week voor de ophaaldatum betaald te worden.

Lees de volledige uitleg over de borgsom in onze algemene voorwaarden.

Hoe zit dat met de gratis polaroid camera tijdens het huren van een Volkswagen busje?

Wij doen graag wat extra’s om je vakantie met de Volkswagen bus onvergetelijk te maken. Daarom geven wij een gratis Polaroid camera mee, zodat je tijdens de vakantie helemaal in retrostijl foto’s kunt schieten. Ze rollen gelijk uit de camera, waardoor je de gave foto’s nog tijdens je reis in de bus kunt ophangen. De vullingen kun je zelf meenemen (Polaroid 600 film) of bij ons afnemen. Geef dit wel tijdig aan, zodat we ze voor je kunnen bestellen. Een vulling kost bij ons 25 euro.

Hoe kan ik een camper reserveren bij Camper Voet?

Op de pagina beschikbaarheid en reserveren klik je de camper aan die jij wilt huren. Vervolgens verschijnt de kalender met beschikbaarheid van deze camper. Als de gewenste data nog vrij zijn (groen), kun je deze selecteren en wordt de prijs automatisch berekend. Druk op ‘boek nu’ om af te rekenen. Hier heb je de keus om te betalen via iDEAL of PayPal. Let op: aan PayPal zijn extra kosten verbonden, zie algemene voorwaarden. Het is ook mogelijk om telefonisch (06-18410035) of per mail (info@campervoet.nl) te boeken.

Hoe hard rijden de campers?

De maximale snelheid is afhankelijk van het type voertuig dat je huurt:

 • Volkswagen T1 busjes 80km/h (Lenny en Goldy)
 • Volkswagen T2 camper 100 km/h (Scover, Berty, Bea en Lex, Sunny en Ria)
 • Volkswagen T3 camper 100 km/h (Sofie en Iness)
 • Volkswagen T4 camper 190km/h (Ad en Joy)
 • Volkswagen T5 camper 200km/h (Wander en Dre)

Geadviseerde cruisesnelheid is 80 km/h met onze Volkswagen T1 busjes en 90km/h met onze T2 en T3 busjes, we adviseren je om lekker binnendoor wegen te pakken met onze T1, T2 en T3 retro busjes en campers. Maar je mag natuurlijk ook op de snelweg, als binnendoor rijden niet logisch is. Lekker ontspannen vakantie vieren!

Met onze Volkswagen T4 en T5 campers kun je flink doorrijden naar je vakantie bestemming.

 • Volkswagen T4 en T5 campers 130km/h (Joy, Ad, Dre en Wander)

De T4 en T5 campers rijden prima op de snelweg en in de bergen, geen van onze moderne campers hebben moeite.

Heb ik genoeg ruimte om mijn spullen op te bergen?

De campers zijn voorzien van diverse opbergmogelijkheden:

 • Naast het bed bevind zich een hangkast met hangertjes
 • Boven het bed heb je een kast over de volle breedte van de camper
 • Onder de achterbank zit een grote opbergruimte
 • Naast de achterbank is ruimte voor de berging van spullen
 • In het keukenblok zit een tweetal kastjes

Na aanbetaling ontvang je van ons de handleiding en hierin staat een handig inpaklijst.